9 Şubat 2013 Cumartesi

Suriye’de işkence ve katliamın resmidir

Halep kentinin bir katliama sahne olduğu ortaya çıktı. Suriye’de 2 yıldır süren iç çatışmaların en kanlı görüntülerinden biri. Halep’te bir kanalda, elleri bağlanarak vurulmuş 80 ceset bulundu.

Suriye’deki çatışmaların en yoğun yaşandığı Halep kentinin bir katliama sahne olduğu ortaya çıktı. Kentten geçen Kuveyk nehrine bağlı bir kanaldan 80 kişinin cesedi çıktı. Tamamı elleri arkadan bağlı bulunan erkek ve erkek çocuklarının kafalarından tek el ateş edilerek öldürüldüğü tespit edildi.

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), bölgede yapılan araştırmalar sonucu 80 kişinin cesedine ulaştıklarını belirterek, görüntüleri uluslararası haber ajanslarıyla paylaştı. Cesetler bir kamyonete yüklenirken çekilen video da sosyal paylaşım sitelerinde paylaşıldı.

İşkence yapılmış

SRGC, olayı katliam olarak nitelerken sayısının artmasından endişe ettiğini dile getirdi. Görgü tanıkları cesetlerin çoğunda işkence izine rastlandığını ve başlarından vurularak öldürüldüğünü, ceset toplamaya devam ettiklerini söyledi.

Ülke genelinde 22 aydan uzun süredir devam eden ve 60 binden fazla insanın hayatını kaybettiği çatışmalar Halep’te de yoğun olarak yaşanmıştı. Nüfus yoğunluğu en fazla olan kent konumundaki Halep’te ordu birlikleriyle Özgür Suriye Ordusu birbirine üstünlük kuramamış, kent iki taraf arasında bölünmüştü. Kentte bugüne kadar ölenlerin sayısının da 7 bini geçtiği bildiriliyor.

Kaynak: Akşam Gazetesi – 30.01.2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder