5 Kasım 2012 Pazartesi

Hatay'da mezhep provokasyonu

Hatay‘da, Suriyeli muhaliflere yönelik yapılan karalama haberlerin ardından, Baas rejimine destek eylemleri yapılıyor. Alevi ve Sünni vatandaşlarımızı karşı karşıya getirmeyi amaçlayan provokatörler, olayları Türkiye’ye de sıçratarak Esed rejiminin iktidarda kalması için çabalıyor. 

Türkiye’ye Hatay üzerinden ‘mezhep operasyonu’ yapılıyor. Dünya Barış Günü’nde, ‘Barışa Çığlık’ adıyla yapılan etkinlikte konuşan bir Alevi derneği başkanının, Suriyeli muhalifleri kastederek, “Hatay’daki Aleviler, Muaviye ordusunun tehdidi altındadır” sözlerinin ardından, Suriye’de Emperyalist Müdahaleye Hayır Platformu’nun düzenlediği eylemde Beşar Esed posterleri taşınarak, ‘Kanımız canımız Esed’e feda’ sloganlarının atılması kirli oyunu deşifre etti. Düzenlenen bu eylemlerle Hatay’daki Alevi ve Sünni vatandaşlar karşı karşıya getirilerek, olayın mezhep çatışmasına dönüştürülmesi hedefleniyor. Bu sayede Esed rejiminin iktidarda tutunabilmesi amaçlanıyor.

Baas rejiminin ömrünü uzatmaya çalışıyorlar 

Suriye’de olayların başladığı andan itibaren Türkiye’de etkin olan Baas lobisinin de çabalarıyla dış güçler, Türkiye’yi mezhep savaşına çekmeyi hedefliyor. Bazı Alevi vatandaşlarımızın evlerinin işaretlenmesiyle başlayan ve İstanbul’da cemevi yakma girişimiyle devam eden süreç, son olarak Hatay’da yapılan Baas rejimine destek eylemleriyle hız kazandı. Hatay’da Esad rejimine destek veren bir kısım Alevilerle, Sünni vatandaşlarımızı ve mülteci kamplarında kalan Suriyeliler karşı karşıya getirilmeye çalışılıyor. Kamplarda kalan mültecilerin kentte huzursuzluk çıkardığına yönelik yapılan karalama haberlerin ardından, Hatay’da düzenlenen eylemlerde Baas rejimine destek açıklamalarının yapılması kirli planın amacını gözler önüne serdi. Suriye’de yaşanan çatışmaları mezhep savaşına dönüştürmek isteyenler Türkiye’yi de bu savaşın içine çekerek Baas rejiminin ömrünü uzatmayı planlıyor.

Lübnan’daki plan deşifre olmuştu 

Suriye’deki rejimin devamını isteyen Baasçılar, Türkiye’de yapılan bu operasyonun bir benzerini de Lübnan’da yapmıştı. Sünnilerle, Nusayrileri çatıştırıp bir mezhep savaşı ile Lübnan’ı da savaşın içine çekmeye çalışan Esed’in, hain planı açığa çıkmıştı. Lübnan’da son anda deşifre olan bombalı terör eylemleri ve suikast planlarını yapanlarla irtibatlı olduğu gerekçesiyle tutuklanan Lübnan’ın eski Enformasyon Bakanı Michel Samaha, emirleri Suriye diktatörü Esed’den aldığını itiraf etmişti. Hazırlanan hain plana göre, ülkenin kuzeyindeki Akkar şehrinde, sivillerin kalabalık bulunduğu bir yerde bombalar patlatılacak ve değişik inançlardan din adamları ve politikacılara suikast düzenlenecekti.

Derik’te cami kundaklandı 

Halkın dini değerleriyle ile provokasyon girişimlerinden bulunmak isteyenler bu kez Mardin’de iş başında. Derik ilçesine bağlı Boy aklı köyü camisini yakıldı. Kundakçılar, gece geç saatlerde camiyi ateşe vererek halka korku verdi. 

Son dönemlerde artan şiddet olayları kamuoyunun tepkisine neden olurken Mardin’de caminin kundaklanması olayların geldiği boyutu gözler önüne serdi. Mardin’in Derik ilçesine bağlı Boyaklı Köyü cami kundaklandı. Gece geç saatlerde camiyi ateşe veren kimliği belirsiz kişiler halkın dini değerleriyle mesaj vermeye çalışıyor. Olayı gazetenize değerlendiren köylüler ise, olaydan endişe duyduklarını söyledi.

Halılar toplanıp cami ateşe verildi 

Köylülerden Bedran Akdağ Milat’a yaptığı açıklamada, “Gece geç saatlerde yangını fark ettik. İlk önce yangının elektrik kontağından çıktığını zannettik. Ancak o saatlerde elektrikler kesikti. Yangını kendi imkanlarımız ile söndürmeye çalıştık, başarılı olamadık. İtfaiyeye haber verdik. Yangını söndürdüler. Caminin içerisine girdiğimizde ise halıların toplanarak üst üste konulup ateşe verildiğini gördük. Bu kundaklamanın aydınlatılmasını istiyoruz” dedi.

İlk kundaklama değil 

Türkiye’de ibadethanelerin kundaklanması ilk değil. Çeşitli dönemlerde ibadethaneleri kundaklayan kundakçılar, geride bıraktıkları izler ile siyasi mesajlar vermeye çalışıyor. En son İstanbul Kartal’da bulunan Cemevi kundaklandı. Kartal Hürriyet Mahallesi’nde bulunan Cemevi kimliği belirsiz kişiler tarafından kundaklanmıştı.

Kaynak: Milat Gazetesi-04.09.2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder