4 Haziran 2012 Pazartesi

Ahmedinejad’dan Sarkisyan’a davet

Mahmud Ahmedinejad, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ı , bağlantısızlar hareketi liderler zirvesine davet etti. İran’ın Azerbeycan’la yıllardır soğuk olduğu, Ermenistan’la ise iyi geçindiği biliniyor. 

İran Enerji Bakanı Mecid Namcu, Erivan temasları kapsamında Cumartesi günü Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ile görüştü ve Mahmud Ahmedinejad’ın, bağlantısızlar hareketi liderler zirvesine davet mektubunu teslim etti.

İran’la Ermenistan arasında enerji işbirliği yapıldı

Türkiye, İran’dan gazı pahalıya aldığı için sıkıntı yaşarken, İran’ın, Ermenistanla, enerji konusunda işbirliği sağladı.

Görüşmede taraflar, iki ülke arasında enerji işbirliğinin geliştirilmesinin altı çizilirken, İran Enerji Bakanı Mecid Namcu, Erivan temasları kapsamında, Ermenistan enerji ve doğal kaynaklar bakanı, Armen Mosasiyan ile de görüştü ve iki ülke arasında ortak projelerin uygulanması konusundaki engellerin kaldırılması dile getirildi.

Ermenistan Enerji Bakanı Armen Mosasiyan, Aras nehri üzerinde elektrik santralinin kurulması ve elektrik hattı oluşturulması gerektiğini belirterek, söz konusu projenin uygulanmasıyla, iki ülke halkları ve bölge halklarının yararına olacağını söyledi.

irantehlikesi.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder