5 Haziran 2012 Salı

Erdoğan'dan Esad’a mesaj: Mübarek’ten ders al

Başbakan Erdoğan, geçen ay vefat eden eski TBMM Başkanvekili Eyyüp Cenap Gülpınar’ın Siverek ilçesindeki ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Suriye Lideri Beşar Esad’ın, Mısır’da Hüsnü Mübarek’e verilen müebbet hapis cezasından ders alması gerektiğini söyleyen Erdoğan, “Ama o ne zaman toplu katliam olsa, bu toplu katliamların hepsini dış kaynaklı olarak gösteriyor” diye konuştu.
Erdoğan: Her katliam ipin dış kaynaklı diyor 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa’da yaptığı açıklamada, “Beşar Esad, ne zaman toplu katliam olsa hepsini dış kaynaklı olarak gösteriyor. Temennim odur ki, barışın egemen olduğu, milli iradenin Suriye’nin idaresine yansıdığı günler inşallah yakın olsun” dedi.

Erdoğan, Mısır’daki gelişmeler hatırlatılarak Suriye lideri Esad için “Ders alacak mı” sorusuna özetle şu yanıtı verdi: “Herhalde alması gerekir. Beşar Esad’ın kendisi Suriye’de siyaset yapmadı. Son yapılan seçimlerin belli bir neticeyi ortaya koyduğundan bahsediliyor, bir defa bu seçim değil. Bu seçime zaten kimse, adil bir seçim olmadığı için de büyük bir kitle katılmadı. Kendisi halen otokratik bir mantıkla, otokratik anlayışla olaylara yaklaşmaktadır. Bu anlayışla gittikçe Suriye’de barışı yakalamanın çok zor olduğuna inanıyorum.”

Kaynak: Yeni Şafak-04.06.2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder