5 Haziran 2012 Salı

Devrim Muhafızları Komutanı Safavi yine Türkiye’yi tehdit etti

Devrim Muhafızları Komutanı Safavi, ABD ve İsrail’in nükleer tesislerini bombalaması halinde Türkiye’yi hedef alacaklarını ima etti.

İran, kendilerine yönelik bir askeri müdahaleye anında karşılık vereceklerini belirtti ve Türkiye’yi vurma tehdidinde bulundu. General Türkiye’nin İran füzelerinin menzilinde olduğunu belirtti.

Sert açıklama ülkenin en güçlü kurumu olan Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı Tümgeneral Yahya Rahim Safavi’den geldi. Safavi, “Eğer ABD veya İsrail tarafından tamamen barışçıl olan nükleer tesislerimiz vurulursa buna orantılı şekilde karşılık veririz. Amerika’daki siyasetçiler ve ordu komutanları, bu ülkenin bölgedeki bütün üslerinin İran füzelerinin menzilinde olduğunu çok iyi biliyorlar, öyle bir durumda çok korunmasız kalacaklarını da biliyorlar” dedi.

Safavi, isim vermeden Türkiye’deki İncirlik Üssü ve Kürecik’teki füze kalkanı radarını hedef alacaklarını belirtti. Tümgeneral, “Basra Körfezi, Kızıldeniz ve Umman’daki 60 Amerikan gemisi de menzilimiz içinde” diye konuştu.

Kaynak: Sözcü Gazetesi-04.06.2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder