7 Haziran 2012 Perşembe

Hama'da yine katliam: 130

Esad yönetimine bağlı birlikler dün Suriye’nin orta kesimlerinde yer alan Hama’da adeta katliam yaptı. Suriye Genel Devrim Konseyi, operasyonlarda çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 130 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Şam’da halk sokaklara döküldü.

Suriye Genel Devrim Konseyi, ülkenin orta kesimlerinde yer alan Hama’da, güvenlik güçlerince dün düzenlenen operasyonlarda kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu 130 kişinin öldüğünü bildirdi.

Konsey, 78’i Mearezefe bölgesinde olmak üzere Hama’da 86 kişinin Esed milisleri tarafında öldürüldüğünü ve bazılarının aynı aileden olduğunu belirtti. Mearezefe’de gerçekleşen katliamın bilançosunun artmasından korkulduğunu kaydeden konsey, Lazkiye’de aynı aileden 13 kişi, İdlib’te 10, Deyr Ez Zor kentinde 6, Humus’ta 7, Şam’ın banliyölerinde 4, Halep’te 3 ve Dera kentinde 1 olmak üzere ülke genelinde ölü sayısının 130 olduğunu kaydetti. Güvenlik güçlerinin Mearezefe ve çevresinde gerçekleştirdiği operasyonlar nedeniyle halkın ölü ve yaralıları taşıyamadığını dile getiren yerel muhalifler, milislerin onlarca evi ve ekili tarım alanlarını yaktığını bildirdi.

Halk sokaklara döküldü

Suriye Genel Devrim Konseyi ayrıca Şam’ın Doğu Huta, Ayn Terma, Duma ve Zemelka bölgelerinde şiddetli patlamaların ardından yoğun silah seslerinin yükseldiğini duyurdu.

Konsey, Lazkiye’nin El Hafe’de operasyonların yoğun bir şekilde devam ettiğini ve kentin bazı bölgelerinde elektriklerin kesildiğini vurguladı. Öte yandan, Şam yerel komiteleri ise Zemelka bölgesinde Suriye Ordusuyla Özgür Ordu arasında şiddetli çatışmaların meydana geldiğini Özgür Ordu’nun Zemelka’da bir tankı imha ettiğini belirtti.

Komite, Şam’ın birçok semtinde Hama’da gerçekleşen katliama tepki olarak halkın sokaklara dökülerek yönetim karşıtı gösteriler düzenlediğini, güvenlik güçlerinin göstericilerin üzerine ateş açtığını aktardı. Komite, Şam’da birçok yerde gençlerin katliama tepki olarak yollarda lastik yakarak yolları trafiğe kapattığını dile getirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder