3 Eylül 2012 Pazartesi

Esed, 300 Türkmeni şehit etti

Suriye Demokratik Türkmen Hareketi Başkanı Abdulkerim Ağa, “Esed rejimi 300′e yakın Türkmen’i şehit etti. Hürriyet için sokaklara dökülen halkımız neistiyorsa onu söylüyoruz” dedi.

Suriye Demokratik Türkmen Hareketi Başkanı Abdulkerim Ağa, Esed rejiminin 300′e yakın Türkmen’i şehit ettiğini söyledi. Suriye’deki Türkmenlerin durumunu ve muhalefetle ilişkilerini değerlendiren Abdulkerim Ağa, Türkmenlerin muhalefetle hareket ettiğini, bunun İçin çok büyük bedeller ödediğini söyledi. Esed rejiminin halkı çoluk çocuk demeden katlettiğini belirten Ağa, “Türkmen halkının devrim hareketine çok büyük katkıları var. Bugüne kadar 300 kadar insanımız Esed rejimi tarafından şehit edildi” dedi.

Türkmenler ihmal edilemez

Muhalefet gruplarının ilk başlarda Türkmenleri gözardı ettiğini belirten Ağa, “Ancak Türkmenlerin ihmal edilmeyeceğini gördüler. Bütün muhalif gruplar bizi destekledi. Biz de şu anda yerimizi almış durumdayız” dedi. Türkmenlerin Suriye’nin bir parçasını olduğunu ve Suriye halkı ile hareket ettiğini ifade eden Ağa, bundan sonra nasıl hareket edeceklerini şöyle açıkladı: “Türkmenler Suriye’nin bir parçasıdır. Suriye’nin demokratik bir yönetime geçmesi için bütün tarafları silahsız bir şekilde muhalefete çağırıyoruz. Hürriyet için sokaklara dökülen halkımız ne istiyorsa onu söylüyoruz ve gerçekleştiriyoruz. Biz de Suriye Ulusal Konseyi (SUK)’nin çatısı altına girmek, muhalefetle burada devam etmek istiyoruz. Bu konuda kendilerine beş arkadaşımızın ismini verdik. Onlar da bu konuda çalışmalarını sürdürüyor.”

Abdulkerim Ağa, Suriye muhalefetinin yapacağı bütün etkinliklere aktif olarak katılacaklarını kaydederek, 22-23 Haziran tarihlerinde Arap Birliği himayesinde yapılacak Kahire Kongresi’ne de katılacaklarını belirtti.

Yaralılara tedavi izni yok

Suriye’de görev yapan 300 silahsız BM gözlemcisinin başı Norveçli General Mood, yaptığı yazılı açıklamada, Suriye’de hükümet güçleri ile muhalif güçlerin, ihtilaf bölgelerinde sıkışıp kalan kadın, çocuk, yaşlı ve yaralıların bu bölgelerden çıkmalarına hiçbir önkoşul ileri sürmeden izin vermeleri ve güvenliklerini sağlamaları gerektiğini belirterek, “Bu durum, iki tarafın da Suriye halkının yaşam haklarına saygı duymaları yönünde irade göstermelerini gerektiriyor” dedi. Mood, UNSMIS’ın faaliyetlerinin askıya aldığını bildiren açıklamasında, “Ülkede durumun görevlerimizi yapmamıza elverişli olduğunu gördüğümüz zaman UNSMIS’ın operasyonları yeniden başlayacak” demişti.

Kaynak: Milat Gazetesi-19.06.2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder