3 Eylül 2012 Pazartesi

PKK teröristleri İran ve Suriye'den, silahlar ise Rusya’dan!

8 askerin şehit edildiği Yeşiltaş Karakolu baskınını gerçekleştiren ve göğüs göğüse çatışmada tamamı öldürülen PKK’lılardan; kimliği belirlenebilen 7 teröristten 4′ünün İran uyruklu olduğu ortaya çıktı. Operasyonlarda öldürülen 31 teröristin ise çoğunun Suriye uyruklu olduğu belirlendi.

Hakkari Yüksekova’da 8 askerin şehit düştüğü Yeşiltaş Karakolu saldırısının ayrıntıları netleşmeye başladı. Olay yeri fotoğraflarına göre teröristlerle Mehmetçik arasında göğüs göğüse çatışma gerçekleşti. Karakolun mevzilerine kadar sızarak askerlerin üzerine el bombası atan PKK’lılar, açtıkları yaylım ateşine anında yanıt verilmesinin ardından mevzileri ele geçiremeden öldürüldü.

Çatışma sona erdikten sonra karakol bahçesinde, mevzilerin hemen önünde 10′dan fazla terörist cesedi bulundu.

Kimlikleri tespit edilebilen 7 PKK’lıdan 4′ü İran uyruklu çıktı. Teröristlerin kod adları ve isimleri şöyle: Renas Merivan kod adlı Ferşid Fethi, Hozan Araş kod adlı Seyit Ramazan Mahmudi, Xosmer Zilan kod adlı Şirvan Muaver, Hejar Hewraman kod adlı Mehmet Şerif Yusufi.

Olay sonrası devam eden operasyonlarda, öldürülen terörist sayısı ise 31 oldu. Bu teröristlerin bir çoğunun Suriye uyruklu olduğu anlaşıldı. PKK’nın silahlı kanadı HPG’nin Suriyeli teröristlerin kontrolünde olduğu da bir süre önce istihbarat birimlerince tespit edilmiş, örgütteki 222 Suriyeli de deşifre edilmişti.

Suriyeli terörist Dr. Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin’in talimatı ile düzenlenen saldırıda yine Suriye asıllı PKK’lıların yönetici konumunda görevlendirildiği de belirlendi.

Kaynak: Haber Türk-26.06.2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder