3 Eylül 2012 Pazartesi

İsmailağa Cemaati, İran Şeriatına çok sert çıktı

İsmailağa Cemaatinden İran uygulamalarına yönelik çok sert bir açıklama yapıldı. Cemaatin sitesi ismailaga.info adresinden yapılan açıklamada  “İran mı olacağız, böyle giderse iran’a mı döneceğiz diyenler var. Allah muhafaza buyursun. Şia’nın kırıntısını bile sıçratmasın güzel ehli sünnet memleketimize. Şia’nın ülkemizdeki sözcülerine de hidayet versin Rabbimiz.” Denildi.

İran’daki şeriat uygulamalarını eleştiren Cemaat İran’ın İslam şeriatıyla değil Şia şeriatı ile yönetildiğine değinildi.

Yapılan açıklamada “İslam’da muta nikahı olmadığı halde İran’da muta nikahı yasaldır ve fiyat listesini size daha önce yayınlamıştık. Bu nedenle Türkiye’deki fuhuş evi ne ise İran’daki muta evleri de odur. Zinanın meşrulaştırılmış hali.” denildi. Açıklamada “Hem de yaptıkları zinayı meşru görüp günah olmadığına inandıkları için ayrı bir hükme tabidirler” denilerek Muta nikahını savunanların kafir kategorisine gireceği ima edildi.

Bu nasıl şeriat

Bu nasıl şeriat başlıklı yazının içeriğinde İran’daki uygulamalar eleştirildi. İran’da ve Ortadoğu’da ehli sünnet toplulukların İran eliyle eziyet gördüğüne değinildi. İran’daki uygulamalar ismailaga.info aderesinde şu şekilde sıralanarak, eleştirildi;

•    İran’da büyük sahabelere küfürler ediliyor, hakaretler ediliyor ve gelen nesillerine de öyle öğretiyorlar.
•    Devrimcilerinin büyük boy resimlerini mihrap tarafına astıkları camide namaz kılıyorlar!
•    Bir garip hırsızlık yaptığı zaman eli kesiliyor, büyük hırsızlara devlet dokunamıyor.
•    İslam’da vinç ile asmak diye bir şey yoktur. Recm veya kısas vardır. Recimde bile atılacak taşların boyutu bellidir.
•    İslam aşırlığı sevmez. İbret olsun diye vinçte sallandırmak İslami değil İrani bir uygulamadır. Ve yine zengin, soylu bir kimsenin bu cezalardan aldığı görülmemiştir.
•    İşte İran’ın şeriatı bu kadar olur… Kur’an-ı Kerimi değil de Humeyninin anayasasını uygularsanız böyle bir durum çıkar ortaya…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder