6 Nisan 2012 Cuma

Çocuklarımız kimlere teslim ediliyor

Manisa’nın Turgutlu İlçesi Gazi İlköğretim Okulu’nda, Bayram Dalga isimli Şii – Caferi mollanın verdiği ders basında geniş yankı buldu. Konu medya tarafından önemsenerek neredeyse tüm gazetelerde haber yapıldı.

Şii – Caferi molla, derste Alevilik ve Caferiliği aynı başlık altında anlattığını ifade etti. Bu açıklama İran’ın son dönem yayılmacılık politikaları ile birebir örtüşmektedir. İran, ülkemizdeki milyonlarca Alevî vatandaşımızı,  Ehl-i Beyt sevgisini suiistimal ederek etkilemek istediği ve bu konuda büyük gayretler sarf ettiği bilinen bir gerçektir. Gerçekte ise, Alevilik ve Şiilik zıt kutuplarda yer almaktadır. Alevi vatandaşlarımız, İran’a angaje olmuş Caferilerle birlikte anılmaktan ve kendilerini Caferilerin sahiplenmeye çalışmasından ciddi rahatsızlık duyuyorlar.

7. sınıf öğrencilerine ders veren Şii – Caferi molla Bayram Dalga’nın, tüm mezheplerin bir olduğu, mezhep olgusunun sonradan çıktığı, Sünnilik ile Şiilik arasında pek fark olmadığını anlattığı haberlerde yer aldı. Bilindiği üzere, Şiilik inancının Müslümanlıktan en büyük farklarından birisi takiyyedir. Caferi mollaların diğer sohbetlerine bakıldığında, Sünnileri Müslüman olarak bile görmedikleri anlaşılır.

İnternette kısa bir sörf sonucu, Caferi İmamların Müslümanlık hakkındaki düşüncülerine ulaşılabilir. Caferi mollaların vaaz ve sohbet videolarının yer aldığı sitelerden birisi de “Kerrar.com” ismi verilen İran orijinli bir  Şii – Caferi sitesidir.

Kerrar.com’da yer alan videolar ilk olarak Youtube kullanıcılarının tepkisini çekmişti.  ”Yerli Şii Hoca’dan Hz. Ebubekir ve Hz. Ömer’e Şok Küfürler!!!” ve “Yerli Caferi Şii Hoca’dan Şok 2: Şeytan Küçük Düşman, Hz. Ömer Büyük!!!” isimli videolar, “GaribGenc” isimli duyarlı bir Youtube kullanıcısı tarafından, internete yüklenmiş ve Caferi mollaların vaazlarından şok kesitler Youtube kullanıcılarının dikkatine sunulmuştu.

Aşağıda yer alan videoda Şii – Caferi İmamların Sünni ve Alevi Müslümanlarla ilgili verdikleri vaazlardan derlenmiş kısa bir kesite ulaşacaksınız. Şii – Caferi mollaların, İslamiyet / İslam büyükleri ilgili düşüncelerini ve körpecik zihinli ilköğretim çocuklarımızın kimlerin ellerine bırakıldığını takdirlerinize havale ediyoruz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder