6 Nisan 2012 Cuma

Mehmet Şevket Eygi'den, 'Devlet felsefesi' dersi

(MEHMET ŞEVKET EYGİ/Milli Gazete)          “İran, ülkemizdeki milyonlarca Alevîyi Câferî yapmak istiyor ve bu konuda büyük gayretler sarf ediliyor.

Ülkemizde Şiî camilerinin sayısı 300’ü geçmekte iken İran’ın başşehri Tahran’da niçin bir tek Sünnî camii yoktur ve yapılmasına izin verilmemektedir?”

Manisa’nın Turgutlu ilçesindeki bir devlet ilköğretim okuluna sarıklı cüppeli sakallı bir Şiî hocası çağırılmış ve sınıfta Sünnî çocuklarına ders/konferans verdirilmiş.

Sabataycı Kemalist medya bu hadiseyi hiç garipsemedi ama okula sarıklı cüppeli sakallı bir Sünnî hoca veya tarikat şeyhi davet edilmiş olsaydı, sanırım kıyamet koparırlardı.

Şiî hocası, küçük Sünnî çocuklara mezhep sonradan çıkartılmıştır demiş. Afganîce bir söz etmiş.

Acaba Şiiliğin taqiyye ve kitman şartından da bahs etti mi, bilmiyorum. Mâlum, Câferî mezhebinde, Şiî olmayanlara taqiyye ve kitman yapmak farzdır. Nasıl bir farzdır? Günlük namazlar gibi… Onların akaid imamları “Taqiyye ve kitman bizim dinimizdir” derler. Yine “Taqiyye ve kitmanı terk eden dini terk etmiş gibi olur” inancına sahiptirler.

Ülkemizde Şiîlik konusunda büyük gelişmeler yaşanmaktadır. Yeni yapılan Şiî camilerinin sayısının 300 geçtiğini geçen sene duymuştum.

İran, ülkemizdeki milyonlarca Alevîyi Câferî yapmak istiyor ve bu konuda büyük gayretler sarf ediliyor.

Sünnîlikle Şiîlik arasında usûlde, temelde, esasta büyük farklılık, ihtilaf ve tefrika olmadığı iddia ediliyor. Acaba öyle mi? Osmanlı ile İran niçin asırlar boyunca savaştı?

İran’ın başşehri Tahran’da niçin bir tek Sünnî camii yoktur ve yapılmasına izin verilmemektedir?

Pakistan’da niçin Sünnîler ile Şiîler arasında büyük gerginlik vardır ve kan dökülmektedir?

Türkiye’de 300 yeni Şiî camii yapıldı ama 20 milyon Sünnînin yaşadığı İran’da bu miktarda Sünnî camii yapılmış mıdır?

İrak’ın yeni Şiî hükümeti niçin Sünnîleri ezmektedir.

İran, Suriye’de Sünnî çoğunluğu ezen ve öldüren Nuseyrî azınlık zulüm rejimini niçin desteklemektedir?

Ajanslar İrak’ta Fursanü’l-Emel adı altında bir milyon kişilik bir Şiî ordusunun kurulmakta olduğunu yazıyor. Bu ordu Siyonistler ve Haçlılarla mı çarpışacaktır?

Ankara’daki Diyanet, bu gelişmelere ne demektedir?

Tamtamlarını ve ayak seslerini duyduğumuz Ortadoğu savaşı patlayınca Şiîler ve Sünnîler din kardeşleri olarak aynı cephede Kur’an ve Sünnet için birlikte mi çarpışacaklardır?

05.04.2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder