6 Nisan 2012 Cuma

İlköğretimde rezalet: Derste Şiilik propagandası

Manisa’nın Turgutlu İlçesi’nde eğitim veren Gazi İlköğretim Okulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi öğretmenlerinden Durmuş Ali Etbaş, okul müdüründen izin alarak Caferi İmam Bayram Dalga’yı derse davet etti. İmam Bayram Dalga, 7’nci sınıflara Şiiliği anlattı.

İmam Bayram Dalga, Caferi cemaatinin Turgutlu’da 6-7 bin civarında bir nüfusa sahip olduğunu, namaz, oruç, zekat ve hac gibi ibadet konuları ile inançla ilgili temel esaslarda diğer hak mezheplerden pek farklı olmadıklarını örnekler vererek açıklasada, Şia’nın hangi yönleriyle İslamiyetten ayrıştığına çok değinmediği öğrenildi.

Caferi imam’dan Şiilik propagandası

Çocukların Şiilikle ilgili sorularını yanıtlayan İmam Dalga dersinde çokça Birlik ve Beraberlik vurgusu yaptı. İmam Dalga derste Alevilikle Şiiliğin aynı mezhepler olduğunu vurguladı. Oysa çocukların daha önce Cem Evini ziyaret ettikleri ve Caferilik ile Aleviliğin birbirine pek benzemediğine dair yorumlar yaptıkları öğrenildi.

İmam Dalga 7. sınıf öğrencileri arasında farklı giyim tarzıyla ilgi odağı oldu. Okul müdürü ve Din Kültürü öğretmeninin yarattığı ders ortamında Şii İmam’ın Şiilik propagandası için çok uygun bir zemin buldu. Bazı velilerin yapılan uygulamadan hoşnut kalmadıkları, velilerin, çocuklar islamiyeti tam manası ile öğrenmeden Şiilikle, çocukların zihinlerinin bulandırıldığını bildirdiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder