18 Nisan 2012 Çarşamba

Iraklı Haşimi'nin Türkiye'de korunması İran'ı rahatsız etti

Irak’taki Şii Nuri El Maliki hükümetinin zulmünden dolayı Bağdat’a gidemeyen Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi’nin Türkiye’de ağırlanması ve 17 polis tarafından korunması İran’ı rahatsız etti.

İran resmi ajansı Press TV, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Haşimi’nin Türkiye’de üst düzeyde kabul edilmesinden İran’da duyulan rahatsızlığını belli ettiği haberinde “Türk polisi, kaçak Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısını koruyor” derken, Haşimi’nin, İstanbul’da “17 kişilik polis ekibi ve beş araba tarafından korunduğuna, ailesi ile birlikte İstanbul’da iki eve yerleştirildiği”ne vurgu yaptı.

Press TV’nin o haberi:

“İran, Bağdat’tan kaçan Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık El Haşemi’nin, Türkiye’de üst düzeyde kabul edilmesinden rahatsız. Haşemi, İstanbul’da 17 kişilik polis ekibi ve beş araba tarafından korunuyor, ailesi ile birlikte İstanbul’da iki eve yerleştirildi.

Haşemi, Irak’ta “bir ölüm mangası”nı yönetmekle suçlanıyor, Katar ve Suudi Arabistan’dan sonra ziyaret ettiği Türkiye’de, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü, Ankara’dan “siyasi destek” istedi.

Iraklı hükümet defalarca diğer ülkeleri Haşimi’yi kabul etmemeye çağırmıştı.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder