26 Nisan 2012 Perşembe

Türkiye Başbakanına ABD ağır vaatler vermiş!

Son aylarda İran’dan Türkiye’ye yönelik yapılan tahrikkar yorumların bir benzerini de İran Devrim muhafızları Veliyi Fakih Temsilcisi Ali Sayidi sarfetti.

Ali Sayidi Başbakan Erdoğan için ya Osmanlı rüyası görüyor, ya da ABD’nin vaadleri karşısında İslam Dünyasının lideri olmayı arzuluyor” şeklinde ağır eleştirilerde bulundu, AK Parti’yi İsrail, ABD ve İngiltere ile aynı safta yer almakla itham etti.

İşte İran yanlısı Mehr Haber Ajansı’nda yayınlanan haberin tamamı

Tahran, 10 Nisan 2012 – Mehr Haber Ajansı

MHA – İran İslami Devrim Muhafızları (Sepah)’ndaki Veli-yi Fakih Temsilcisi Hüccetülislam Ali Sayidi, Mehr Haber Ajansı ile yaptığı söyleşide; Suriye aleyhine komplolar konusunda, Arabistan Rejimi’nin ve Katar’ın Amerika’nın ve “Batı’nın piyonu” rolünü oynadıklarını belirterek, Ortadoğu bölgesindeki denklemlerin Arabistan, Katar ve bazı bölge ülkelerinin lehine gelişmediğini ve de bu rejimlerinin tarihinin bittiğini söyledi.

Konuşmasında, Suriye’deki gelişmelerde Türkiye’nin rolüne de işaret eden Hüccetülislam Sayidi, Türkiye Başbakanı’nın Suriye olaylarında “birkaç rolü” birden oynamaya çalıştığını söyledi.

Hüccetülislam Sayidi, Türkiye Başbakanı Erdoğan’ın ya Osmanlı İmparatorluğu rüyası gördüğünü ya da Arabistan ve Mısır’daki koşulların düşüşünü dikkate alarak kendisinin İslam dünyasına rehberlik görevini üstlenmek istediğini belirterek, elbette bunun dışında Amerika’dan kendilerine oldukça ağır vaadler verilmiş olma olasılığının da bir diğer sebep olabileceğini söyledi.

Türkiye Başbakanı Erdoğan’ın Suriye’deki gelişmeler konusundaki konuşma ve tepkilerinin asla beklenenden uzak ve ön görülemez olduğunu söyleyen Hüccetülislam Sayidi, hiç kimsenin, Adalet ve Kalkınma Partisi liderinden bir taraftan, görünüşte Siyonist Rejim karşıtı olup diğer taraftan Siyonistlere jest yapmasını ve de Amerika ve İngiltere’nin yanında olmasını beklemeyeceğini ifade etti.

Hüccetülislam Sayidi, bu tarz iki yüzlü davranışların Türkiye Başbakanı’nın aleyhine olacağını ve Bay Erdoğan’ın partisinin güçlü bir şekilde İslami Uyanış’ın yanında yer alıp, Siyonist Rejim’e karşı dikilmesi ve İran’ın ve direniş cephesinin yanında olarak daha fazla başarılara zemin hazırlaması beklentisinde olan Müslüman Türkiye halkının tahammülünün olmadığına inandığını belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder