4 Nisan 2012 Çarşamba

Türk gazetecilere karşılık 2 komutan

Suriyeli muhalifler, 2 Türk gazetecinin serbest bırakılması için Esed’in 2 komutanını kaçırdı. Muhalifler, “Askerlere karşılık Türk gazetecilerini istedik. Değişim için haber bekliyoruz” dedi.

Suriye’nin İdlip bölgesinde gözaltına alınan 2 Türk gazeteci Adem Özköse ve Hamit Coşkun için muhalifler Esed’in 2 komutanını kaçırdıklarını ve gazetecilerin sağ salim serbest bırakmasını talep etti. Muhaliflerin safına geçen askerler, Türk gazetecilerle ilgili yeni bilgiler verdi. Türk gazetecilerinin 22 gün önce Binnish kasabasının hemen yanında bulunan El Fua köyünden kaçırıldığını söyleyen muhalif asker Ebu Said, gazetecilerin tutulduğu yeri uydu fotoğrafları üzerinden gösterdi.

Said, “Dört binadan oluşan bu askerî bölgedeki cezaevinde tutuluyorlar. Adamlarımız iki gazeteciyi kurtarmak için bir binbaşı ve bir yüzbaşıyı kaçırdı. Bu askerlere karşılık Türk gazetecilerini istedik” dedi. Bu arada, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Suriye yönetimi ile kesinlikle gazeteci pazarlığı yapmadıklarını söyleyerek “İki Suriyeli komutan ile takas diye bir şey yok” dedi. Öte yandan gazetecileri 3 Suriyeli rehberle birlikte para karşılığında Esed yanlısı Suriye istihbarat örgütü El-Muhaberat’a teslim eden Suriyelinin isminin Rekken El Mısri olduğu iddia edildi.

Kaynak: Türkiye Gazetesi-04.04.2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder