17 Mart 2013 Pazar

Ahmedinejad, Suriye rejim muhaliflerine ‘teröristler’ dedi

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, “Suriye halkını öldürüp aynı anda demokrasi iddiasında bulunan teröristlerin silahsızlandırılması”  gerektiğini söyledi

İran’ın başkenti Tahran’da temaslarda bulunan Muallim, önceki gece İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’la görüştü. Görüşmede Ahmedinejad, Suriye’ye yapılan müdahalelerin ve şiddetin durdurulması gerektiğini dile getirerek, “Silaha davranarak insan öldüren ve aynı zamanda demokrasi sloganı atanlar, silahsızlandırılmalıdır” diye konuştu.

Ülkesindeki son gelişmelerle ilgili Ahmedinejad’a bilgi veren Muallim, Suriye’nin ABD önderliğinde küresel çapta bir komplonun hedefi olduğunu ve İsrail’in bu durumu kendi lehine kullandığını söyledi. Suriyeli Bakan, İran Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Said Celili ile de bir araya geldi. Celili, isim vermeden, bölge ülkelerinin Suriye’deki “teröristleri” desteklemesini eleştirdi.

Buluşmada Muallim, zor günlerde Suriye’nin yanında olan İran halkı ve devletini desteğini asla unutmayacaklarını ifade etti.

Kaynak: Sol Gazetesi  – 04.03.2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder