17 Mart 2013 Pazar

İran, Türk Televizyon kanallarından rahatsız

Kurtlar Vadisi Pusu dizisini İran karşıtı propaganda yaptığı suçlamasıyla RTÜK’e şikayet eden İran, bu kez Kanal B’de yayımlan bir programdan dolayı rahatsız olduğunu dile getirdi.

İran’ın Ankara Büyükelçiliği, Kalan B’de yayımlanan Güncel programında İranlı yetkililer hakkında doğru olmayan ifadelerin kullanıldığı öne sürerek, kanal yönetimine kınama mektubu gönderdi.

Mektupta, “Kanalın Güncel adlı programında, İran’ın iç konuları ve ülke makamları hakkında doğru olmayan ifadelere yer verilmiştir. Bu temelsiz ve yalan ifadeler Türk kamuoyunun izlenimini İran’a karşı saptırmaktadır. Olayı esefle karşılıyoruz” dendi.

İran geçen hafta da Kurtlar Vadisi dizisinde anti-İran propagandası yapıldığını öne sürerek Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) resmi şikayet dilekçesi göndermişti. İran devlet radyo televizyon tarafından RTÜK’e gönderilen mektupta, İranlı diplomatlar hakkında dizide yer alan sahnelerin gerçek dışı ve kötüleyici olduğu kaydedilmişti.

İran’ın Ankara Büyükelçisi Bahman Hüseyinpur da geçen ay Türk basınına verdiği “veda” yemeğinde Zaman gazetesine yüklenerek, “Biz Zaman gazetesinin nereden direktif aldığını biliyoruz. Bu nasıl haberciliktir?” suçlamasında bulunmuştu.

Kaynak: Sol  – 03.03.2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder