17 Mart 2013 Pazar

İran Suriye adayını açıkladı


İran’ın Dışişleri Bakam Ali Ekber Salihi, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın 2014 ‘teki seçimlerde aday olacağını belirtti. Suriye hükümetinin müttefiki İran’ın Dışişleri Bakam Ali Ekber Salihi, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın 2014′te düzenlenecek seçimlerde tekrar aday olacağını açıkladı.

Suriyeli mevkidaşı Valid El Muallim ile İran’ın başkenti Tahran’da düzenlenen basın toplantısında konuşan Salihi “Başkan Esad aday olacaktır ve Suriye halkı kimi istiyorsa onu seçecektir” dedi. Salebi ayrıca “2014′teki seçimlere kadar Suriye’nin meşru başkam Esad’dır” açıklamasında bulundu.

Iran Dışişleri Bakanı, Suriye’nin muhalefetle görüşme kararının  ”olumlu bir adım” olduğunu belirtirken Esad’ın “teröristlere” karşı savaşmaktan başka çaresinin olmadığını da ortaya koydu. Toplantı sırasında muhalefete destek veren Türkiye ve Katar’ın üzerindeki baskıların artırılması gerektiği de vurgulandı.

İran’dan müdahale uyarısı 

Diğer yandan İranlı ve Suriyeli mevkidaşlar, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin perşembe günü Roma’da açıkladığı üzere Suriye muhalefetine 60 milyon dolar değerinde tıbbi yardım ve yiyecek ikmali sözü vermesini kınadılar. Suriyeli bakan Muallim “halkı öldürmeye devam eden” muhalefete yardım edilmesi kararım anlamlandıramadığım söyledi. Muallim yabancı güçlerin müdahalesine karşı uyarıda bulunarak Suriye’nin egemenliğinin “kırmızı çizgi’ olduğunu söyledi.

Kaynak: Milliyet Gazetesi- 03.03.2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder