17 Mart 2013 Pazar

‘Obama haziranda İran’ı vuracak’ iddiası

İsrail basınına göre ABD Başkanı Obama, gelecek ayki Tel Aviv ziyaretinde İran’ın nükleer tesislerini vurmayı görüşecek. Operasyonun haziran ayında olacağı iddia edildi

ABD Başkanı Barack Obama’nın haziranda İsrail ile beraber İran’ın nükleer tesislerine saldın düzenleyeceği iddia edildi. İsrail merkezli Channel 10 Haber’e göre 20 Mart’ta İsrail’i ziyaret edecek olan Obama, İran’a karşı ortak operasyonun detaylarını görüşecek. İran başkanlık seçimleri de haziranda yapılacağı için oylama öncesi bölgede gerilimin artması bekleniyor.

Öte yandan Kazakistan’ın başkenti Almatı’da Birleşmiş Milletler daimi üyeleri ve Almanya’nın temsilcileri (P5+1) ve İran arasında dün gerçekleşen nükleer müzakerelerden olumlu mesajlar çıktı.
İran Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Sait Celili, son derece umutlu olduğunu söylerken AB Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton ise İran’ın önerilerini dikkate aldığını söyledi. İki taraftan teknik heyetlerin 18-19 Mart’ta İstanbul’da, 5-6 Nisanda da temsilcilerin yine Almatı’da toplanacağı bildirildi.

Kaynak: Sabah Gazetesi – 28.02.2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder