17 Mart 2013 Pazar

Esed güçleri tarihi camiyi içki deposuna çevirmiş

Suriye’nin Halep kentinde bulunan tarihi Emevi Cami içerisindeki odalarda mevzilenen Esed güçlerinin kullandığı içki şişeleri ve duvarlara yazdıkları çeşitli sloganlar ile bölge halkından çalınan büyük miktardaki altınların camide bulunduğuna ilişkin görüntüler yayınladı.

Suriye’nin Halep kentinde bulunan ve Hz. Yahya’nın babası Hz. Zekeriya peygamberin de türbesinin yer aldığı tarihi Emevi Camisi’ni üç taraftan kuşatarak kontrol altına aldıklarını açıklayan Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) bağlı Tevhid Sancağı Tugayı, internet sayfasında, daha önce bölge halkından çalınan büyük miktardaki altınların camide bulunduğuna ilişkin görüntüler yayınladı.

Yayınlanan görüntüler arasında, cami içerisindeki odalarda mevzilenen Esed güçlerinin kullandığı içki şişeleri ve duvarlara yazdıkları çeşitli sloganlar dikkati çekti. Bu arada rejime bağlı ordu birliklerinin muhaliflerin yoğun olduğu kentlere ağır silahlarla saldırması sonucu çoğu sivil 74 kişi hayatını kaybetti. Suriye Genel Devrim Konseyi de bir savaş uçağının, Humus’un Zafaran köyüne “varil bombası” atması sonucu çok sayıda kişinin yaralandığını aktardı.

Kaynak: Yeni Akit Gazetesi – 28.02.2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder