17 Mart 2013 Pazar

Sabret Bağdat

Yüzbinlerce Iraklı, Başbakan Maliki’nin görevi bırakması için alanlara çıktı. Maliki’den kurtulmak için ‘Sabret Bağdat’ Cuması adı altında gösteriler düzenlendi

Irak’ın batısındaki Ramadi kentinde “Sabret Bağdat” Cuması adı altında maliki hükümetini protesto eden gösteriler düzenlendi. Irak Başbakanı Nuri maliki hükümetini protesto eden gösterilerin 55 gün önce başladığı Ramadi kentinde bugün “Sabret Bağdat” Cuması adı altında düzenlenen gösteriye yüz binden fazla kişi katıldı.

Bağdat’ı Ürdün ve Suriye’ye bağlayan otoban üzerindeki İzzet ve Onur Meydanı’nda toplanan kalabalık, Cuma namazı laldı. Cuma hutbesini okuyan Şeyh Sa’d Feyyad, şu ana kadar yapılan ve özellikle dünkü Cuma gösterisinin barışçı olduğunu vurguladı.

Öte yandan Mısır’da da halk sokaklarda idi. Mısır muhalefeti “Şah mat” adı altında Kubbe Parkları semtindeki cumhurbaşkanlığına ait Kubbe Sarayı cuma gösterisi düzenledi. Muhalif Ulusal Kurtuluş Cephesi (UKC) ise güvenlik güçleriyle muhtemel çatışmalardan kaçınmak için “Şah mat” gösterilerine katılmayacağını açıkladı.

Kaynak: Star Gazetesi – 16.02.2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder