17 Mart 2013 Pazar

Davutoğlu: İran ile anlaşamıyoruz

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, “İran Dışişleri Bakanı ile Suriye konusunu konuştum ama anlaşamıyoruz. Anlaşamıyoruz diye diyalogu kopartmamak, kanalları açık tutmak lazım” dedi.

İran devlet televizyonu, İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi’nin önceki gün Mısırlı ve Türk mevkidaşlarına telefon ederek Suriye meselesini görüştüğünü bildirdi.Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise dün TBMM’de Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Toplantısı’nın ikinci gününde yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

“İran Dışişleri Bakanı ile Suriye konusunu konuştum ama anlaşamıyoruz. Anlaşamıyoruz diye diyalogu kopartmamak, kanalları açık tutmak lazım. Suriye’de insani sorumluluğu alırız ama siyasi vebal, BM Güvenlik Konseyi’ndedir. Halk kimi seçerse Türkiye’nin dostudur. Avrupa’nın da aynı netlikte konuşması lazım. ‘Şu grup gelirse tehlikeli olur’ derseniz bizdeki 28 Şubat, 27 Mayıs’ın önünü açarsınız. ‘Harran’da Üniversite vardı da okumadık mı?’ lafımız gibi, Suriye halkının muhalefet yapma imkanı vardı da yapmadılar mı? Muhasebe yapma vakti geldi. Siyasi diyalogsa hemen şimdi, ama eli kana bulaşmamış olanlarla. Suriye’de krizin dondurulması en büyük tehlikedir. Yeni bir Karabağ olmamalı” dedi.

Kaynak: Hürriyet Gazetesi – 16.02.2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder