17 Mart 2013 Pazar

İran uzmanı emekli MİT’çi ölü bulundu

Ankara’da yaşayan İran uzmanı emekli MİT’çi Recep Albayrak, Kütahya’da Demirciköy beldesi mezarlığında çalışan görevliler tarafından başından vurulmuş halde bulundu

‘Rahatsızlığı yoktu’ 

Yakınları yazdığı “Türklerin İran’ı” isimli kitaptan dolayı öldürülmüş olabileceğini öne sürdü. MİT “Psikolojik rahatsızlığı yoktu” açıklaması yaptı.

Kütahya’da bir mezarlıkta ölü bulunan Recep Albayrak’ın (62) İran uzmanı emekli MİT Bölge Müdürü olduğu ortaya çıktı. Şok olay önceki gün Simav’ın Demirciköy beldesinde yaşandı. Demirciköy beldesi mezarlığında çalışan görevliler, sabah 08:00′de bir mezarın başucunda kanlar İçinde yatan bir erkek cesediyle karşılaştı. Mezarlığa gelen jandarma ekipleri, yaptıkları incelemede şahsın tabanca ile başından vurulduğunu tespit etti.

Soruşturma başlatıldı 

Sabah saatlerinde öldüğü belirlenen kişinin Recep Albayrak olduğu belirlendi. Albayrak’ın öldüğü yerin aile kabristanlığı olduğu öğrenildi. Evli ve iki çocuk babası olan Albayrak’ın kesin ölüm nedeni otopsinin ardından netleşecek. Savcılık da olayla ilgili soruşturma başlattı.

Ankara’da yaşadığı öğrenilen Albayrak’ın Kütahya’da ölü bulunması kafaları karıştırdı. İran, Afganistan ve Özbekistan gibi kritik yerlerde görev yapan ve Türkiye’de Ortadoğu’yu en iyi bilen isimlerden biri olarak gösterilen Albayrak’ın eşi Hülya Albayrak, kocasının son bir aydır sürekli konferanslara gittiğini belirterek, şunları söyledi:

Eşi: intihar etmez’ 

“Önceki günün akşamı da ‘konferansa gidiyorum’ diyerek çıktı. Kütahya da saat 21:OO’den sonra otobüs bulunmuyor. Arabası da yok. Simav’a gitmesi mümkün değil. Kesinlikle intihar etmiş olamaz’
Ankara’dan Kütahya’ya yolcu taşıyan tek firma olan Kütahya Seyahat ten yapılan açıklamada da en erken sabah 08.00′de kalkan otobüste Recep Albayrak isimli bir yolcunun bulunmadı belirtildi.

MİT: Hiçbir rahatsızlığı yoktu 

MİT görevlisi olarak Iranda görev yapan ve Farsça bilen Albayrak’ın, 15 Martta Türklerin İran’ı’ isimli kitabı yayımlanacaktı. Yakınları, ölümünün arkasında bu kitabın olabileceğini öne sürdü. MiT açıklamasında da Albayrak’ın MiT İskenderun Bölge Başkanlığı yaptıktan sonra 2002′de emekli olduğu belirtildi. Albayrak’ın hiçbir psikolojik rahatsızlığının olmadığını ifade edildi.

Birçok kitabı vardı 

Albayrak’ın, Ethem Beyin Sürgün Yılları ve Simav Olayları (1919-1948), Simav Türkleri Osmanlı Döneminde Simav, Afganistan Türkleri, Azeri Türkçesi Dil Kılavuzu. Güney Azeri Sahası Derleme Deneme Sözlüğü, Toponim Teknikleri ve Kafkasya-Borçalı Yer Adları gibi kitapları bulunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder