15 Şubat 2013 Cuma

Ahmedinejad’ın El Ezher Şeyhi Temsilcisi ile gergin basın toplantısı

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’ın Mısır ziyaretleri de ters gitti. İran meclisinden sonra, Kahire’de ayakkabı protestosuna maruz kaldı. Devamında ise El Ezher Şeyhi Temsilcisinin Şii-Sünni konusuyla ilgili açıklamalarını hazmedemedi. Tepki olarak ise “Bu konuyu sürdürürsen salonu terk ederim” dedi.

Cumhurbaşkanı Dr Mahmud Ahmedinejad Mısır’ın başkenti Kahire’ye yaptığı ziyareti kapsamında dün kapsamlı El Ezher Üniversitesini gezdikten sonra üniversite Şeyhi’nin Büro Başkanı Hasan Eş Şafi’yle birlikte ortak basın toplantısına katıldı.

Söz konusu basın toplantısında Eş Şafi yaptığı açıklamalarında tarihi olaylarla ilgili bölücü ve ihtilafa yol açan konular ve Şii-Sünni ayrımından söz edince Dr Ahmedinejad müdahale ederek “Bu konulardan söz edilmesi hiç hoş değil” dedi ve “Eğer bu konu devam ettirilirse, ben de burada kalamam ve salonu terkederim” uyarısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’ın yanında bulunanların da El Ezher Şeyhi Temsilcisi Eş Şafi’ye ihtilaf oluşturucu konuları gündeme getirmekten kaçınıp, birliğe bütünlüğe yol açacak konulardan söz etmesi tavsiyesinde bulunmaları üzerine Eş Şafi bu kez tavır değiştirip, birlik ve dayanışmadan söz etmeye başladı. Ayrıca Suriye konusunda da yapıcı ifadeler kullandı. Bunun üzerine Dr Ahmedinejad kendisine teşekkür etti.

Kaynak: habervaktim.com – 06.02.2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder