9 Şubat 2013 Cumartesi

İran dini lider:Türkiye akılsızlıkca davranıyor

İran resmi haber kanalı farsnews’in haberine göre İran’ın büyük alimlerinden Ayetullah Mekarim Şirazi, Türkiye’nin Suriye politikasını akılsızlık olarak nitelendirdiğini duyurdu. Şirazi açıklamasında Türkiye’yi İslam düşmanlarıyla birlik yapmakla suçladı. Türkiye’yi İslam düşmanlarıyla birlik yapmakla suçlayan Şirazi çelişkili konuşmasında, İran ve Rusya’nın ittifakına ve Türkiye’yi engelleyen gücün Rusya olduğuna değindi.

Türkiye’nin komşularına yönelik politikalarını eleştiren Ayetullah Mekarim Şirazi, Türk devlet adamları bir dönem İslam yolunda adım attığını, ancak şimdi 180 derece çark ettiğini ve İslam düşmanları ile elele hareket ettiğini belirtti.

Türkiye’nin Amerika ve korsan İsrail ile samimi ilişkilerine değinen Ayetullah Mekarim Şirazi, Türk devlet adamlarının tüm komşuları ile sürtüşmesini hayretle karşıladığını vurguladı.

Ayetullah Mekarim Şirazi, Türkiye teröristleri eğiterek Suriye’de yıkım ve Müslümanları katletmek üzere yönlendirdiğini, Türkiye yönetimi Suriye’ye saldırmak istediğini, ancak Rusya’nın tepkisinden korkarak vaz geçtiklerini kaydetti.

Türk devlet adamlarına hitap eden Ayetullah Mekarim Şirazi, Türk milleti imanlı ve Müslüman bir millet olduğunu belirterek, yüce Allah herkese yeterli akıl ve tedbir inayet etmesini diledi.

Daha önce Türkiye yetkililerine hitap eden Ayetullah Şirazi “Sizler gaspçı İsrail ile ele vermişsiniz ve masum insanları katletmek için Suriye’ye terörist gönderiyorsunuz ve bu yüzden tarihte rezil rüsva olacaksınız” demişti.

Kaynak: irantehlikesi.com – 30.01.2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder