15 Şubat 2013 Cuma

Sarai Sierra cinayetinde İranlı şüphesi

ABD’li Sarai Sierra’nın öldürülmesiyle ilgili 21 kişiden kan ve DNA örneği alınması için savcılık, mahkeme kararı aldı. İfadesi alınarak serbest bırakılanlardan 3′ünün İranlı olduğu bildirildi.

Sierra’nın Cankurtaran bölgesinde iki kamera arasında kaybolması üzerine, fiziki aramaların bu noktada yoğunlaştırılması üzerine bulunduğu öğrenildi. İstanbul’da kaybolduktan sonra haber alınamayan Sierra’nın en son 21 Ocak’ta Galata Köprüsü’nde buluşmak üzere bir arkadaşı ile haberleştiğini tespit etti. Güvenlik kameraları ve MOBESE’leri takip eden polis, görüntülere önce Galata Köprüsünde Eminönü’ne giderken, en son da Sirkeci’de ulaştı. Sirkeci’den 13.15′te Sarayburnu’na doğru sahilden gittiği belirlenen Sierra’nın, ters tarafta bulunan bütün kamera görüntüleri izlenmesine rağmen izine rastlanmadı. Cankurtaran ışıklarda bulunan MOBESE’den de görüntü alınamayınca aramalar bu noktaya odaklandı.

Vücudu çürümüş

Cankurtaran noktasında fiziki arama çalışmaları başlatan polis, üzeri battaniye ile kamufle edilmiş cesedi bir memurun dikkati sayesinde buldu. Sarai Sierra’nın vücudunun büyük bölümünün çürüdüğü belirlendi. Hiçbir bıçak darbesi almayan Sierra’nın pantolonu ve iç çamaşırı üzerinde yoktu. Cesedi yakından gören bir kaynak Sabah’a şunları söyledi: “Yüzü simsiyahtı. Vücut büyük ölçüde çürümüştü. Kafası ciddi şekilde ezilmişti. Alt tarafı çırılçıplaktı. Üst tarafında pembe bady vardı. Ceset çok önceden oraya atılmış.” Öte yandan Adli Tıp Kurumu’nun ön raporunda ise tecavüz bulgusunun netleşmediği belirtildi. Sierra’nın kocası Stevens Sierra ve kardeşi David Jimenez, ABD Başkonsolosluğu’ndan yetkililerle önce Asayiş Şube Müdürlüğü’ne ardından da Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek ifade verdi.

Tahtayla örtüp dehlizde sakladı

Cansız bedeni dehlizde bulunan Sarai Sierra’yı (33) öldüren kişiyi yakalamak için çalışan polis, dün yine olay yerinde delil aradı. Biçme makineleriyle olay yerindeki otları temizleten polis, ardından K9 köpekleriyle Sierra’nın başına vurulan sert cismi, metal dedektörü ile de kayıp iPad ve cep telefonunu aradı. Sierra’nın cesedini ilk bulan polislerden biri, cesedin kurtlandığını gördüklerini belirterek “Cesedi bir dehlizde bulduk. Bulunmaması için tek girişi olan küçük bir dehlize saklanmış, üzeri çevreden getirilen tahta parçaları ile örtülmüştü. Kafasının yarısı taş ve benzeri bir cinayet aletiyle ezilmişti. Uzun süredir olay yerinde olduğu için ceset kurtlanmaya başlamıştı. Dizlerinde morartılar ve vücudunun çeşitli yerlerinde darp izleri bulunuyordu. Bu da katilleriyle boğuştuğu anlamına geliyor” dedi. Cesedin iki metre ilerisinde bulunan eski battaniyenin ise söz konusu şüpheliye ait olduğu düşünülüyor. Sarai’nin üzerine büyük taşlar da atıldığı, kanlı bir taşa da cesedin yanında ulaşıldığı bilgisine ulaşıldı.

Kaynak: Sabah Gazetesi – 05.02.2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder