15 Şubat 2013 Cuma

Maliki sıkıştıkça Türkiye’ye saldırıyor

Irak Başbakanı Nuri Maliki, mecliste kabul edilen cumhurbaşkanı, başbakan ve meclis başkanının görev süresini 2 dönemle sınırlayan yasa taslağının onaylanmayacağını söyleyerek, Türkiye’nin Irak, Suriye ve Mısır eksenini ortadan kaldırmaya ve İsrail’in çıkarlarını korumaya çalıştığını öne sürdü

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki görev süresini 2 dönemle sınırlayan yasa tasarısının anayasaya aykırı olduğunu öne sürdü. Al Arabiya’ya konuşan Maliki, anayasa taslağının federal mahkemeden geçmeyeceğini söyledi.

Meclis kabul etmişti 

Irak Meclisi geçtiğimiz hafta Başbakan Nuri el-Maliki’nin 3. dönem başbakanlık görevine seçilmesinin önünü kapayan kanunu kabul etmişti. Irak Meclisi’nde yapılan oturumda cumhurbaşkanı ve meclis başkanının görev süreleri de 2 dönemle sınırlandırılmıştı. Maliki’nin partisi dışındaki tüm partiler oylamaya katılınca tasan 170 oyla kabul edilmişti. Irak’taki bir sonraki parlamento seçimlerinin 2014′te yapılması planlanıyor. Öte yandan Maliki, Türkiye’nin Irak, Suriye ve Mısır eksenini ortadan kaldırmaya ve İsrail’in çıkarlarını korumaya çalıştığını öne sürdü.

Kaynak: Yeni Şafak Gazetesi – 04.02.2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder