9 Şubat 2013 Cumartesi

Ortadoğu için kritik güvenlik konferansı

Dünyanın en önemli gayri resmi uluslararası toplantıları arasında yer alan Güvenlik Konferansı Almanya’nın Münih kentinde gerçekleştirilecek. Güvenlik Konferansında en önemli gündem maddesinin Suriye olması bekleniyor.

Türkiye’yi Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu temsil edecek. Türkiye panelde, Suriye, Ortadoğu, Arap Baharı, İran’ın nükleer programı ve Fransa’nın Mali operasyonuyla ilgili değerlendirmelerde bulunacak.

Türkiye’yi Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun temsil etmesi beklenen ve l-3 Şubat arasında yapılacak konferansta, özellikle Rusya’nın Suriye konusundaki eğiliminin önümüzdeki süreç için belirleyici bir nitelik taşıyacağı belirtiliyor.

Bu yıl 49′uncusu gerçekleştirilecek konferansa 400′den fazla devlet adamının katılacağı güvenlik zirvesinde, öncelikli gündem maddesi Suriye olacak. ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın katılacağı konferansta Arap Baharı da önemli konu başlıklarından biri.

Özellikle Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov’un Suriye ile ilgili ayrıntılı sunum yapması beklenen konferans, Şam rejiminin geleceği bakımından belirleyici olacak. Davutoğlu da “Güncel Krizlerin Çözümü” konulu panelde Suriye, Ortadoğu, Arap Baharı, İran’ın nükleer programı ve Fransa’nın Mali operasyonuyla ilgili değerlendirmelerde bulunacak.

‘Güvenlik’ zirvesine karşı eylem çağrısı

Bu arada güvenlik zirvesine karşı Almanya’daki ATTAC Münih, Almanya Komünist Partisi, Barışı Destekleme Şebekesi, Pax Christi Münih, PDS Münih, Bayern Münih Genç İşçiler örgütü, Nazizm Mağdurları Derneği, Anti-faşist federasyon’dan oluşan grupların 2 Şubat 2013’te Almanya’nın Münih kentinde düzenlenecek Güvenlik Konferansı’na karşı eylem çağrısı yaptıkları öğrenildi.

Kaynak: irantehlikesi.com – 31.01.2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder