24 Mayıs 2012 Perşembe

Basra’daki çirkin saldırının arkasındaki isim, Nuri El Maliki

Son süreçte Türkiye’ye karşı düşmanca tavırlarını artıran Irak’ın Şii Başbakanı Nuri El Maliki’nin adamları, Basra’daki Türk Konsolosluğu önünde yaptıkları eylemde Türk Bayrağını ateşe verdi.

Irak’ın Basra kentinde yaklaşık 200 kadar gösterici, ellerinde Türkiye’yi Irak’ın içişlerine karışmakla suçlayan pankartlarla Türk Konsolosluğu önünde protesto önünde eylemi düzenledi. Eylemcilerin Türkiye karşıtı sloganlar eşliğinde, Türk Bayrağını ateşe verdikleri belirtildi.

Türkiye’yi Irak’ın içişlerine karışmakla suçlayan göstericiler “15 gün içerisinde Haşimi Irak’a teslim edilmezse Türk mallarını boykot edeceğiz” yazılı broşürleri dağıttıktan sonra dağıldıkları bildirildi.

ABD’nin Irak’tan çekilmesi sonrasında Başbakanlığa oturan ve mezhepçi bir politika izleyerek her fırsatta Sünnileri düşman ilan eden Şii Maliki’nin, Türkiye’nin Haşimi’yi sahiplenmesinden ve son süreçte Türkiye ile Barzani arasında imzalanan bir dizi anlaşmaları çekemediği ve söz konusu bölgeye Türk Şirketleri tarafından yapılacak çalışmaları boykot etmek amacıyla böyle bir eylemi planladığı iddia ediliyor.

20.05.2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder