17 Mayıs 2012 Perşembe

‘Suriye, İsrail cezaevlerinden beterdi’

Beşşar Esed’in askerleri tarafından iki ay boyunca zindanda tutulan Türk gazeteci Adem Özköse, ‘Suriye zindanı İsrail cezaevlerinden beterdi’ dedi. Yeni Şafak’a teşekkür ziyaretinde bulunan Özköse, ‘Bugün hayattaysak bunda Türk halkının duaları ve Türk basınında yer alan haberlerin büyük etkisi oldu’ diye konuştu. 

Suriye’deki iki aylık zindan hayatının ardından özgürlüğüne kavuşan Gazeteci Adem Özköse, dün gazetemizi ziyaret etti. Özköse, 2 metrekarelik zindanda geçirdiği tutukluluk günleri boyunca yayımladığı haberlerle kendisine ve Hamit Coşkun’a destek veren Yeni Şafak Gazetesi’ne teşekkür etti. Özköse, ‘Bugün Hamit Coşkun ve ben hayattaysam bunda Türk halkının duaları ve Türk basınında yer alan haberlerin büyük etkisi oldu’ dedi.

Su isteyen çocuğu dövdüler

Milat Gazetesi Yazarı Adem Özköse, zindanda geçirdiği günleri de anlattı. Gözaltında tutulduğu süre içinde Suriyeli askerlerin sürekli kafasına silah dayayarak ölümle tehdit ettiklerini anlatan Özköse, ‘Suriye zindanı İsrail cezaevlerinden beterdi’ diye konuştu. Aralarında çocukların da bulunduğu Suriyeli muhaliflerin işkence sesleriyle uyandığını anlatan Özköse, ‘Suriye askeri gözaltında tutukları insanlara su bile vermiyordu. Askerlerin, ‘Allah için su verin’ diye yalvaran bir çocuğu çok kötü dövdüklerine şahit oldum’ diye konuştu.

Oktay Mehmet /Yeni Şafak-15.05.2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder