30 Mayıs 2012 Çarşamba

Tahran'da içki tüketimi arttı. İran’da 200 bin alkolik var

1979 Humeyni devriminin dünyada İslam devrimi olarak pazarlamaya çalışıldığı İran’da, alkol ve uyuşturucu kullanım miktarları, bu devrimin içinin boş olduğunu gösteriyor.  Mut’a nikahı adı altında fuhuş sektörünün de çok kuvvetli olduğu İran’da son itiraf  Sağlık Bakanı Yardımcısından geldi. 

İran Sağlık Bakanı Yardımcısı Bagher Laricani, Tahran’da alkol tüketiminin endişe verici boyutlara ulaştığını açıkladı.

İran’da devrimden bu yana yasak olan alkol tüketiminin Tahran’da “endişe verici” boyuta ulaştığı bildirildi. İran medyasına göre, Sağlık Bakanı Yardımcısı Bagher Laricani, Tahran’ın güney mahallelerinde endişe verici durumda olan alkol tüketimiyle ilgili doktorlar ve hastanelerden zaman zaman raporlar aldıklarını belirterek, bu tüketimin ülkenin “bazı bölgelerde de yüksek” olduğunu söyledi.

Resmi rakamlara göre, yılda 60 ila 80 milyon litre alkol ülkeye kaçak yollardan giriyor. İran Emniyet Genel Müdürü İsmail Ahmedi Mugaddem, kaçak alkolün yüzde 80′inin Irak’ın kuzeyinden İran’a girdiğini, ülkede yaklaşık “200 bin alkolik” bulunduğunu söyledi. İran’da ayrıca, gizli olarak el yapımı üretilen alkolün de bulunduğu belirtildi.

Türkiye Gazetesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder