30 Mayıs 2012 Çarşamba

İran'ın koyduğu vergiler Türk işadamlarını bezdirdi!

Türk İşadamları, İran’ın Türk TIR’larından aldığı yıllık 400 milyon dolarlık yol vergisinin kaldırılması için harekete geçti.

Mütekabiliyet Yasası’yla Türkiye’den gayrimenkul alma hakkı kazanan İranlı yatırımcılar bir yılda İstanbul’da bin şirket acarken, bunun karşılıklı ticarete yansımasına yönelik Tahran hükümetine baskılar artıyor.

Türk-İran İş Konseyi Başkanı Ali Osman Ulusoy, son aylarda özellikle yol ve mazot vergisi gibi konuların hallolması için sıkı görüşmeler yürüttüklerini ve bu konuda hükümetten destek aldıklarını belirtti.

İran, sadece Türk TIR’larından yol vergisi alıyor

İran sadece Türk TIR’larıdan yol vergisi alıyor. Mazotu da İran fiyatının yüzde 400 üstünde bize satıyor. Bu konular halledilirse ticaret iki katına çıkacak” diyen Ulusoy, 21-23 Mayıs arasında İran’a beş şehri kapsayacak bir ticaret heyetiyle çıkarma yapmaya hazırlandıklarını ifade etti.

2011’de 400 milyon doları buldu

Ali Osman Ulusoy, İran‘ın sadece Türkiye’den giden TIR ve kamyonlardan yol vergisi adında vergi aldığını belirtti.

İran’a Türkiye’den 2011 sonunda 85 bin araç girdiğini ve bu araçların Tahran hükümetine toplam 400 milyon dolarlık vergi ödediğini ifade eden Ulusoy, “Bu yıl İran‘a 100 bin civarında Türk aracının girmesi bekleniyor. Ciddi rakamlarda vergi ödüyoruz. Bunun yanı sıra mazotu da bize yüzde 400 pahalı satıyorlar. ” şeklinde konuştu.

Sabah

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder