30 Mayıs 2012 Çarşamba

Suriye yönetiminin Kafasından vurduğu Üsame, dünyadan habersiz yaşıyor

Esed ailesine bağlı İran’ın eğittiği özel Şebbiha birliklerinin zulmettiği masum gençlerin hikayeleri yüreklerinizi parçalayacak!

İşte Yeni Akit’in o haberi:

Ebu Usame (25) hizmet evindeki en ağır yaralı. . . İdlib şehrinde yaşayan Usame, evde bir yatakta her şeyden habersiz yaşıyor. İdlib’teki gösteriler sırasında keskin nişancılar -kanasçılar- tarafından 1 ay önce başından vurulan Usame, bu olay sonunda bir gözünü kaybetmiş. Üsame’nin şu anda hafızası gitmiş ve konuşamıyor.

Doktorlar, Usame’nin şoktan dolayı mı, yoksa sinirlerini kaybettiğinden dolayı mı konuşamadığını henüz çözememiş… Usame’nin yaşadığı bu sıkıntıları ise Akit’e, refakatçi olan kardeşi anlattı.

İbrahim: Suriye’de dini özgürlükler yok 

Suriye’de üniversite sınavına hazırlanan Muhammed İbrahim (19) de bir ayağını kaybetmiş ve vücudunun çoğu yanık içinde. . .

Hama’daki eylemlerde insanları ezgileri ile coşturduğunu söyleyen İbrahim, yaklaşık 3 ay önce tankın ateş açması sonucu yaralandığını belirtti. Yaralandığı sırada, elinde zeytin ağacı dalı olduğunu kaydeden İbrahim, zeytin dalını barışçıl gösteriyi temsilen salladığını vurguladı. Türkiye’ye nasıl geldiğini hiç hatırlamadığını ifade eden Muhammed İbrahim, “Eylemde yaralandığım zaman bayılmışım. Özgür Suriye Ordusu’ndan bir kişiye beni vermişler, O kişi de beni Türkiye sınırına kadar getirmiş” diye konuştu.

Barışçıl gösterilere çıkma sebebini anlatan İbrahim şunları söyledi: “Barışçıl gösterilere bize yıllarca yaşatmadığı mutluluğu yasamak için çıktık. Suriye’de dini özgürlükler yok, ekonomik özgürlükler yok. İnsanlara istediği şekilde dinini yaşamaya müsaade edilmiyor. . . “

Şemali’nin evini, aracını, ofisini yakmışlar 

Av. Eymen Şemali (40) de Esed’in zulmüne uğrayanlar arasında bulunuyor. Bir ay önce yolda, Suriye askerleri ve Şebbihalar tarafından başına bıçakla vurulan ve karnına kurşun sıkılan Şemali’nin ayrıca evini, ofisini ve arabasını yakmışlar.

Şemali kendisinin bunların yapılmasının sebebini şu şekilde anlattı: “Gerçekleri dile getirmem ve özgürlüğü talep etmemden dolayı bu kadar zulüm gördüm. Çocukların öldürülmemesi, evlerin yakılmaması yönünde sözlerim oldu. Bu sözleri barışçıl gösterilerde, avukat grupları ve aydınların önünde dile getiriyordum…” şeklinde konuştu.

Yeni Akit – 28.05.2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder