30 Mayıs 2012 Çarşamba

Tahran yönetimi Türkiye’yi yine ABD işbirliğiyle suçladı

İran’dan Türkiye’nin Suriye politikasına yönelik tahrik edici suçlamalar gelmeye devam ediyor. Suriye’deki mazlum halkın haklı müdafaasını görmezden gelen İran’lı yetkili, Türkiye’nin Suriyeli direnişçilere verdiği desteği, “terörist organizasyonları desteklemek” olarak niteledi.

İran’ın eski Şam Büyükelçisi ve halen İran Meclis Başkanı’nın dış politika danışmanı olan Hüseyin Şeyhülislam, “Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar, ABD ve İsrail ile birlikte Suriye hükümetini devirmek için tüm imkanlarını kullanıyor ve Suriye halkına karşı suç işlemekten utanmıyorlar” dedi.

Hüseyin Şeyhülislam Tehran Times gazetesinde yayınlanan “Annan, daha zor bir sorumlulukla karşı karşıya” başlıklı makalesinde, Suriye’deki patlamalarda El Muhaberat’ın rolünü görmezden gelip, terörist organizasyon vurgusu yaptı.

Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu ülkeleri terörist gruplara destek vermekle suçlayan Hüseyin Şeyhülislam, “Bazı bölgesel hükümetler ve Batı ülkeleri tarafından desteklenen” söz konusu grupların ülkeyi geniş çaptaki bir iç savaşa sürükleyebilecek bir krizi teşvik ettikleri suçlamasında bulundu. Bu ülkelerin Silah ve para sağlayarak muhalif grupları terör çetelerine dönüştürdüklerini iddia etti.

Türkiye’deki üs 

Şeyhülislam, “isyancılara silah sevkiyatının durdurulması ve Türkiye’deki özgür Suriye Ordusu’nun askeri üssünün kapatılması gibi Annan Planı’nda gerekliliklerin yerine getirilmediğini” de yazdı.

Son yapılan parlamento seçimlerinin halkın siyasi reforma katılma kararlığını ortaya koyduğunu savunan Şeyhülislam, bombalan patlatmanın El Kaide ile sınırlı olmayan taktikler olduğunu, terör çeteleri destekleyen dış güçlerce organize edildiğini de öne sürdü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder