30 Mayıs 2012 Çarşamba

Suriye'de Camileri kuşatıp halka ateş açtılar

Suriye’de Esed yönetiminin mazlum Sunni halka zulmü devam ediyor.

Son olarak Suriye’de cuma namazından sonra yine rejim karşıtı protesto gösterileri düzenlendi camileri kuşatan Esad güçleri ise halkın üzerine ateş açtı. Saldırılarda 11 kişi hayatını kaybetti. Çok sayıda da yaralanın olduğu bildirildi.

Suriyeli muhalif yapılanmalardan sorumlu Genel Devrim Konseyi, ülkenin iç kesimlerinde yer alan ve önemli muhalif kentler arasındaki Hamada 6, Dera, Humus ve Kuneytra’da 5 kişinin açılan ateş sonucu hayatını kaybettiğini, çok sayıda kişinin de yaralandığını belirtti.

Esad güçlerinin Humus, Dera ve İdlib kentlerinde ağır silahlarla ateş açtığını, açılan ateşte yaralıların olduğunu kaydeden konsey, Humus’un El Hamra semtine güvenlik güçlerince düzenlenen baskınlarda çok sayıda kişinin tutuklandığını, bazı ev ve araçların düzenlenen saldırılarda hasar gördüğünü aktardı.

Kuzeydeki Rakka ve İdlib kentinde Esad güçlerinin muhtemel bir gösteri yapılmasına tedbir olarak camileri kuşattığını vurgulayan konsey, rejimin 532 noktada Annan ateşkes planını ihlal ettiğini açıkladı.

Milat Gazetesi- 26.05.2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder