25 Aralık 2012 Salı

Başbakan Erdoğan: İran Genelkurmay Başkanı Saçmalıyor


Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 21 Aralık’ta NTV’de katıldığı televizyon programında, Patiotlar için “3. Dünya Savaşı çıkar” diyen İran Genelkurmay Başkanının sözlerine sert karşılık verdi ve İranlı generalin saçmaladığını söyledi. Başbakan Erdoğan İran’da kimin ne adına konuştuğunun da belli olmadığını dile getirdi.

NTV’nin programında Başbakan Erdoğan’a son günlerde Patriot füzeleriyle ilgili İran’dan gelen sert açıklamalar ve tehditler soruldu. Özellikle İran Genelkurmay Başkanı’nın, Türkiye’yi tehdit eden “3. Dünya Savaşı çıkar” sözlerine Başbakan Erdoğan çok sert şekilde şöyle cevap verdi.

İran Genelkurmay başkanı Saçmalıyor!

“Patriotlar yerleştirilirse 3′üncü dünya savaşı çıkar’ diyen İran Genelkurmay Başkanı saçmalıyor. Gereksiz bir şey. Genelkurmay Başkanı önce kim adına konuşuyor, ne adına konuşuyor? Biz cumhurbaşkanı ile konuştuğumuz zaman ‘o kendi düşüncelerini söylüyor, bizim öyle bir düşüncemiz yok’ diyor.

Bakıyorsunuz sonra bir başkası çıkıp başka konuşuyor. Yani İran’da kim kim adına konuşuyor ne adına konuşuyor, orada söylem kimdedir, böyle devam edip gidiyor. Biz kendi kararımızı kendimiz veririz. Gerçi kendi ülkemin muhalefeti bile bizi anlayamıyor ve topraklarımızı NATO’ya devrettiğimizi söylüyor. NATO’nun amir hükmünde üye ülkelerin topraklarının savunucusu NATO’dur hükmü var” dedi.

Mezhep savaşı var 

Suriye’nin geleceğiyle ilgili olarak Esad’ın siyasi ömrüyle ilgili süre vermediğini söyleyen Erdoğan, “Esad gidicidir. Halk sizi istemiyorsa er veya geç gidecektir. Esad işi mezhep savaşına getirmiştir. Irak’ta da bir mezhep savaşı var ve Suriye’ye dönüşebilir. Bağdat hükümeti orada azınlık hükümeti halindedir. Irak’ın bölünmesi konuşuluyor ama benim temennim bunun gerçekleşmemesidir. Orada halka dayalı bir sistemin oturtulması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Haberin Videosu:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder