25 Aralık 2012 Salı

Yaptırımlar İran’a değil Türkiye’ye zarar veriyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “ABD’nin özellikle doğalgaz ile ilgili yaptırımlarının Türkiye’yi kapsamayacağını düşünüyorum. Çünkü bu tür bir yaptırımın İran için değil Türkiye içinde bir yaptırım olacağını görürüz” dedi.

EnerjiSA toplantısına katılan Yıldız, toplantının ardından gündeme dair soruları yanıtladı. ABD’nin İran’a yönelik yaptırımların genişletilmesi hususunda Türkiye’nin doğalgaz konusundaki tutumu ile ilgili bir soru üzerine Yıldız, “ABD’nin özellikle doğalgaz ile ilgili yaptırımlarının Türkiye’yi kapsamayacağını düşünüyorum. Çünkü bu tür bir yaptırımın İran için değil, Türkiye içinde bir yaptırım olacağını bilir ve görürüz.

Büyüyen Türkiye, enerji ihtiyaçlarının karşılanması, doğalgaz ve ham petrol ihtiyaçlarının karşılanması ile alakalı öncelikle vatandaşlarını düşünmek, Türkiye’nin ihtiyaçlarını düşünmek durumundadır. İran doğalgazdaki 2′nci büyük tedarikçimizdir. Bu açıdan böyle bir kapsam içerisinde olmayacağına inanıyor ve kanaat getiriyorum” cevabını verdi.

Kaynak: Vatan Gazetesi – 05.12.2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder