25 Aralık 2012 Salı

Maliki, Suriye PKK’sı PYD’nin lideri ile görüştü

Irak Başbakanı Nuri El Maliki, PYD lideri Salih Müslim’le Suriye’deki çatışmayı konuştu. Irak Başbakanı Nuri El Maliki Bağdat’ta aralarındaPKK’nın Suriye uzantısı olan Demokratik Birlik Partisi (PYD) lideri Salih Müslim’inde aralarında bulunduğu bazı parti ve grup liderlerini kabul etti.

Kürt gruplar Kürtlere yardım talebinde bulunurken, Maliki’nin Suriye’deki gruplardan sorunun demokratik ve barışçıl yöntemlerle çözülmesi konusunda destek istediği belirtildi. Irak Başbakanı Nuri El Maliki Bağdat’taki makamında Suriye’li bazı parti ve grupların liderlerini kabul etti.

Maliki’nin kabul ettiği Suriyeli parti ve grupların liderleri arasında PKK’nın Suriye uzantısı olarak bilinin ve Özgür Suriye ordusu ile zaman zaman çatışan Demokratik Birlik Partisi (PYD) lideri Salih Müslim’de yer aldı.

Suriye’deki son dunumun ele alındığı görüşmede, Irak başbakanı Maliki’nin Suriye’deki sorunun demokratik ve barışçıl yöntemlerle çözülmesinden yana olduğunu ve bu konuda Suriyeli parti liderlerinden bu yönde çaba harcamalarını istediği belirtildi. Grup liderler, Maliki’den kendilerine destek olunması talebinde bulunduğu öğrenildi.

Kaynak: Star Gazetesi – 21.12.2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder