25 Aralık 2012 Salı

İran, Esed’e tepki göstersin

İran’dan Türkiye’ye yapılan Patriot eleştirisine Dışişleri Bakanı Davutoğlu sert cevap verdi: İran, füzeler yerine halkına zulüm eden ve öldüren Esed rejimine karşı tepki göstersin.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Kosova Dışişleri Bakanı Enver Hocay yaptıkları baş başa görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Davutoğlu, İran’lı yetkililerin patriot füze savunma sistemiyle ilgili açıklamalarına ilişkin, “Bizim İran’dan beklentimiz, savunma nitelikli olan böyle bir sistemin gelmesi konusunda açıklamalar yapmak değil, Suriye rejimine çok açık ve net mesaj vererek Suriye’deki zulmün durmasını temin etmek üzere etki gücünü kullanmasıdır” dedi.

“İran, füzeler yerine halkına zulüm eden Esed rejimine karşı tepki göstersin”

Suriye sınırına yerleştirilmek üzere Türkiye getirilen Patriot füze bataryalarıyla ilgili İran yönetiminin gösterdiği tepkilere Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu sert cevap verdi. Türkiye’nin NATO’dan talep ettiği Patriot füzeleri için son tepki geçen hafta İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Hasan Firuzabadi’den gelmişti. Firuzabadi, füzelerin İsrail’i koruma amacıyla Türkiye’ye yerleştirildiğini öne sürerek Türkiye’den savaş çıkmadan füzeleri geri göndermesini istemişti. Dışişleri Bakanı İranlı generalin bu açıklamasının kendilerini üzdüğünü belirterek, Suriye’den saldın olmadığı sürece füzelerin ateşlenmeyeceğini söyledi. Füzelerin kışkırtıcı olmadığını dile getiren Davutoğlu, “İran, füzeler yerine halkına zulüm eden ve öldüren Esed rejimine karşı tepki göstermeli” dedi.

Kaynak: Milat Gazetesi – 19.12.2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder