25 Aralık 2012 Salı

Kudüs Ordusu devrede

Eski CIA ajanı: “İran, ‘Kudüs Gücü’ne bağlı 50 kişilik ölüm timini ABD’ye gizlice soktu. Tim, ABD’nin yaptırımı artırması ya da Suriye’ye müdahalesinde harekete geçecek.”

İran ABD’ye ölüm timi gönderdi. Nükleer tartışmalar ya da Suriye krizi İran’ın istediği gibi olmazsa…

İran’ın, ‘Kudüs Gücü’nün çok deneyimli unsurlarından oluşan bir ölüm timini ABD’ye yolladığı iddia edildi. ABD yetkililerinin İran’ın bu terör komplosunu bildikleri ve gerekli önlemleri aldıkları belirtildi.

Ölüm timi, İran’ın nükleer programıyla ilgili gelişmelerin Tahran’ın istemediği bir yola girmesi, ticari ve ekonomik yaptırımların sertleşmesi veya Suriye’ye bir askeri müdahale durumunda devreye sokulacak. ABD içine gönderilen ekibin son derece iyi eğitimli ve tecrübeli olduğu ifade edildi.

Pentagon’a halen danışmanlık yapan ve ‘Rıza Halili’ takma adını kullanan eski CIA görevlisi, ölüm timinde, İran’ın ruhani lideri Ayetullah Ali Hameney’in güvenlik görevlisinin bile yer aldığını belirtti. Timin diğer mensupları Özel Kuvvet ve istihbarat elemanlarından oluşuyor. Halili, İran asıllı Amerikalı iş adamının ‘ekibin sponsoru’ olduğunu kaydetti. Toplam sayısı 50′yi bulan ekip üyelerinin çoğunun son bir yıl içinde ABD’ye girdiği, diğerlerinin ise daha önceden sızdırıldığı öne sürüldü.

Bilgisini Ayetullah Hameney’e yakın bir kaynaktan aldığını öne süren Halili, hareket emri verildiği takdirde, enerji santralleri, barajlar, kitle ulaşım araçları ve askeri tesislere saldırılacağını ifade etti.

Kısa bir süre önce, İran İstihbarat Bakanlığı, uluslararası ekonomik yaptırımların ülkede kitle gösterilerine yol açabileceği yolundaki gizli bir değerlendirmeyi devlet kurumlarına yollamıştı.  ABD ise, İran’a, nükleer programı konusunda Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu IAEA ile uyum içine girmesi için Mart ayına kadar süre vermişti. İran Genelkurmay Başkan Yardımcısı General Mesud Cezayiri, “Bize bir saldırı olması halinde ABD’de hiçbir yer güvenli olmaz” demişti.

Kaynak: Habertürk Gazetesi – 13.12.2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder