25 Aralık 2012 Salı

İran’ın müstemleke valisi Türk Müteahhitleri engelliyor

Müteahhitleri engelleyin Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’nin hedefinde şimdi de Türkiyeli İşadamları var. Maliki’nin; Irak’taki inşa sürecine büyük destek sunan Türkiyeli işadamlarının önünü kesmek için Maliye bakanlığına talimat verdiği ortaya çıktı: “İhalelerde Türk işadamlarının önünü kesmek için bürokrasi uygulayın.”

Türk işadamlarını engelleyin Son süreçte Türkiye’den İP ve CHP’nin desteklediği, Esed’in sözcüsü gibi açıklamalarda bulunan Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’nin hedefinde Türkiyeli İşadamları var. Maliki’nin; Irak’ta ki inşa sürecine büyük destek sunan Türkiyeli işadamlarının önünü kesmek için Maliye bakanlığına “ihalelerde Türk işadamlarının önünü kesmek için bürokrasi uygulayın” talimatı verdiği iddia edildi.

IRAK Başbakanı Nuri el-Maliki’nin talimatıyla Türkiyeli işadamları ve firmalarının önüne siyasi, bürokratik ve hukuki pek çok zorluk çıkarılmaya başlandığı öğrenildi. Son süreçte Türkiye’den İP ve CHP’nin desteklediği, Esed’in sözcüsü gibi açıklamalarda bulunan Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’nin hedefinde Türk İşadamları var. Irak’ta ki inşa sürecine büyük destek sunan Türkiyeli işadamlarının önünü kesmek için Maliye bakanlığına “ihalelerde Türk işadamlarının önünü kesmek için bürokrasi uygulayın” talimatı verdiği iddia edildi.

Maliye Bakanlığı inkâr etmiyor 

Bugüne kadar Irak ekonomisine büyük destek sunan bazı Türkiyeli işadamları da bu iddiayı ‘Milat’a doğruladı. İsimlerinin açıklanmasını istemeyen iş adamları Irak’ın yeniden yapılandırılmasında ana yüklenici olmalarına son süreçte izin verilmemeye başlandığını, bürokratik engellerin son bir ay içerisinde tavan yaptığını açıkladılar. Irak Maliye Bakanlığı yetkilileri ile temas kurduklarını açıklayan iş adamları, “Biz bize söyleneni uyguluyoruz” şeklinde cevap aldıklarını da ifade ettiler.

Maliki rahat durmuyor

Irak Başbakanı Nuri el Maliki’nin Bağdat’ta PKK ile görüştüğünü yine aylar önce ilk kez Milat duyurmuştu. Toplantıda Kandilden bir grup PKK’lının Suriye’ye kaydırılarak Esed güçlerine destek vermelerinin kararlaştırıldığı da haberimiz ile deşifre edilmişti.

Kaynak: Milat Gazetesi – 19.12.2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder