19 Ekim 2012 Cuma

2010'da, İran’da 10 yaşından küçük 716 kız kocaya verildi

İran’da aileler borçlarını ödeyebilmek bilmedikleri yaşlı erkeklere baba kızlarını kocaya veriyorlar. www.DAK.org-a bilgiye göre, bu konuda İran’ın Çocuk haklarını Savunma Derneği Başkanı Fərşid Yazdani konuştu.

O açıklamada, 2009 yılında 15 yaşından küçük 43 bin 459 kız, 10 yaşından küçük ise 449 kız evlendirildi. “2010 yılında ise 10 yaşından küçük evlendirilen kızların sayısı 716 kişi oldu. Ülkede erken evlilik oranlarının çoğalması yoksulluğun artmasıyla ilgilidir. Bu ise boşanma sayısının artmasına, intiharlara ve ahlaksızlıklara neden oluyor“ Bu arada, İran’da 13 yaşından küçük kızlar babalarının ve mahkemenin icazəsilə kocaya verilebilir.

Humeyni’den sapıklıklara izin veren fetvalar

İran’ın küçük yaştaki çocukları evlendirmesi ile ilgili olarak daha önce sitemizde Şia lideri Ayetullah Humeyni’nin fetvası yer almıştı.

Nikah kılıflı zina olan mutayı helalleştiren fetvalar yayınlayan Şia’nın ruhani lideri Ayetullah Humeyni, “Tahrir’ul Vesile” kitabında, benzer şekilde kişinin 9 yaşında bir kız çocuğuna şehvetle bakmasında, dokunmasında ve sarılmasında bir sakıncanın bulunmadığı, ayrıca kişinin eşiyle arkadan ilişkiye girmesinin helal olduğu” fetvalarını vermiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder