13 Ekim 2012 Cumartesi

Silah Suriye’den, lojistik İran’dan

Şemdinli ve Çukurca saldırılarında PKK’ya Şam-Tahran işbirliğinin destek verdiği iddia edildi.

Stratejistler, Kürecik’teki NATO Radar Üssü nedeniyle Türkiye ile ilişkileri gerilen İran’ın PKK’nın PJAK kanadını serbest bıraktığı, Beşar Esad’ın da PKK’ya para ve silah destiği verdiğini kaydetti.

İstihbarat birimleri ise Suriye’nin El Muhaberat aracılığıyla PKK’ya roketatar, uçaksavar ve ağır silahlar verildiğini saptadı. Şemdinli olaylarında ölen teröristlerin İran’daki Şehidan kampında eğitildikleri bildirildi. İstihbarat birimlerinin rapora göre de İran Türkiye sınırında bulunan Şehidan Dağı’ndaki Jerme Karakolu’nu PKK’ya tahsis etti. Şemdinli’nin Yukarı Yaylalar ve Yiğitler köyleri karşısında bulunan karakolda 150 terörist bulunuyor. Şemdinli’ye düzenlenecek saldırı istihbaratını veren kadın terörist A.A. “Ben ve arkadaşlarım Şehidan kampında çok rahattık. Heronların motor sesini sinek vızıltısı şeklinde duyardık ama saklanmazdık. Çünkü Türkiye’nin İran’ı vuramayacağını biliyorduk. İran bizim için güvenli alan” dedi. PKK’lıların kış üslenmesi içinde İran askerlerinin boşalttığı karakollara yerleştiği istihbarat raporlarına yansıdı.

Kalkan tehdit savurdu 

PKK’nın bölgeye ilişkin bir başka stratejisi deşifre oldu. Devleti bölgede iş yapamaz duruma düşürmeyi hedefleyen örgüt, militanlarına, öğretmen, hemşire, doktor, işçi, mühendisleri tehdit edip kaçırma talimatı verdi. PKK liderlerinden Duran Kalkan’da, “Orada kimse memurluk yapamaz. Bu çatışma ortamından uzaklaştırsınlar. Israr ederlerse sonuçlarına katlanırlar” dedi.

Kaynak:Sabah/Hazal Ateş-Ufuk Emin Köroğlu

10.08.2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder