3 Ekim 2012 Çarşamba

İran'lı uyuşturucu tacirleri Yakuza’ya çalışıyor

Dünyanın en acımasız örgütlerinden Yakuza’nın iki kuryesi, İran’dan getirilen ve Japonya’da kilosu 200 bin dolara alıcı bulan 6 kilo metamfetamini Taksim Meydanı’nda teslim alırken yakalandı.

İran’dan getirilen uyuşturucuyu Taksim’de teslim aldılar

Birleşmiş Milletler uyuşturucuyla mücadele raporunda Ejderha dövmesiyle ünlü dünyanın en acımasız örgütlerinin başında gelen Yakuza’nın, İran’dan aldığı uyuşturucuyu İstanbul üzerinden Japonya’ya gönderdiği belirtilmişti. BM’nin uyarıları doğrultusunda harekete geçen narkotikçiler, İran-Japonya uyuşturucu hattına darbe vurdu. Ürettikleri metamfetamini özellikle uzakdoğu ülkelerine satan İranlı uyuşturucu şebekesini takibe alan polis, Japonya’ya uyuşturucu gönderileceğini belirledi. İstanbul’a gelen İranlı uyuşturucu tacirlerini adım adım takip eden polis, Japonya’da kilosu 200 bin dolara alıcı bulan metamfetaminin Taksim’de el değiştireceğini tespit etti.

Metamfetamin eroinden beter

Taksim’i kuşatan narkotik dedektifleri, İranlı uyuşturucu tacirlerinin takası sırasında harekete geçti. Baskında, uyuşturucuları İran’da üreterek İstanbul’a getiren Mehdi H. ve Karman A. ile Yakuza örgütünün iki kuryesi Shun O. ve Mutsumi T. suçüstü yakalandı. Baskın sırasında ele geçirilen 2 çantanın gizli bölmelerinde 4 kilo 450 gram metamfetamin ele geçirildi. Çantaların içerisinde bulunan 2 adet laptop içerisinde de yine 1 kilo 400 gram metamfetamin isimli uyuşturucu madde bulundu. Yakuza’nın iki kuryesinin yaklaşık 6 kilo metamfetamini Japonya’ya götüreceklerini itiraf ettiği öğrenildi. İran’da üretilen ve başta Japonya olmak üzere ABD’de sıklıkla kullanılan metamfetamin, eroinden daha tehlikeli ve kısa sürede insanları bağımlı hale getiriyor.

Kaynak: Star Gazetesi-07.08.2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder