3 Ekim 2012 Çarşamba

Hamaney'den konseye 'savaşa hazır olun' emri

İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney savaş hazırlığı için düğmeye bastı. Savaş konseyini toplayan Hamaney, komutanlara “Birkaç hafta içinde çıkacak savaşa hazır olun” emrini verdi
İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’in, savaş konseyini toplayarak, komutanlara “birkaç hafta içinde” çıkacak savaşa hazır olmaları için emri verdiği iddia edildi.

İran’ın nükleer programıyla ilgili ABD’nin başını çektiği 5+1 ülkeleriyle yürüttüğü müzakerelerden somut bir sonuç çıkmaması gerilimi artırmaya devam ediyor. İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’in, savaş konseyini toplayarak, komutanlara “birkaç hafta içinde” çıkacak savaşa hazır olmaları için emri verdiği iddia edildi. İran’ın savaş hazırlığında olduğuyla ilgili iddia İsrail istihbaratına yakınlığıyla bilinen DEBKAfile sitesinde yayınlandı.

İran ve istihbarat kaynaklarına dayandırılan habere göre, Hamaney, 27 Temmıuz’da cuma namazından önce İran’ın üst düzey askeri yetkilileriyle bir toplantı yaptı. Hamaney’in, “son savaş konseyi’ olarak nitelendirdiği iddia edilen toplantıda, “Birkaç hafta içinde savaş çıkacak. Hazırlıklı olun” dediği ileri sürüldü.

Rapor istedi 

Toplantıya, Savunma Bakanı Ahmet Vahidi, Hamaney’in askeri danışmanı General Yahya Rahim Safevi, Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Şeyi Hasan Firuzabadi, Devrim Muhafızları Komutanı General Muhammed Ali Caferi ve El Kuds Tugayları Komutanı General Kasım Süleymani’nin yanı sıra kara, hava ve deniz kuvvetleri komutanları da katıldı. İddiaya göre Hamaney, her komutandan, emrindeki kuvvetlerin görev ve hazırlıkları konusunda birer rapor hazırlamalarını da istedi.

Hamaney, daha önce de eylül ya da ekim ayında çatışmaları yaşanabileceğini söylemişti.

Kaynak: Haber Türk-02.08.2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder