19 Ekim 2012 Cuma

'İran ajanı' operasyonu

Iğdır’da İran istihbarat teşkilatı ‘Vevak’ ajanı oldukları gerekçesiyle gözaltına alınanlarla ilgili bazı detaylar ortaya çıkmaya başladı. Polis yetkilileri, İran elçilik görevlisi ya da gazeteci olarak Türkiye’ye girdiği anlaşılan İranlıların bazı PKK yöneticileriyle de irtibatlı olduklarını ileri sürdü. 

7 kişi tutuklandı

Erzurum savcılığının İran istihbarat örgütü Vevak’a yönelik gerçekleştirdiği operasyonla ilgili ilginç ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. Eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonda Ağrı ’da 2, Van ’da 1 Iğdır ’da 5, Kocaeli’nde 1 kişi olmak üzere toplam 9 kişi İran ajanı oldukları iddiasıyla gözaltına alınmıştı. Bu kişilerden 7’si tutuklandı. Ayrıca İran uyruklu Yaghoub Ahnoukhosh’un da operasyondan hemen önce İran ’a kaçtığı tespit edilmişti. Savcılığın konuyla ilgili yaptığı araştırma derinleştikçe ilginç bilgilere ulaştığı ortaya çıktı.

Ajan olduğu iddia edilen kişilerin PKK ’lı yöneticilerle irtibat halinde olduğu ve GPS yöntemiyle bazı asker ve polis noktalarının koordinatlarını örgüte verdiği belirtiliyor. Türkiye’nin Suriye politikasından rahatsız olan İran’ın, geçtiğimiz mart ayında Nevruz kutlamalarının yapıldığı tarihlerde en iyi 100 ajanını Doğu ve Güneydoğu bölgesine gönderdiği de iddialar arasında yer aldı. Ajanların, ayaklanma çıkaracak bilgileri derledikleri, gizli ve askeri belgeleri temin etmeye çalıştıkları, Suriyeli muhalifler ve AKP aleyhine faaliyet yürüttükleri ileri sürülüyor.

İstihbarat birimleri, ‘elçilik görevlisi’ ya da ‘gazeteci’ bölgeye gelen İranlıları da izlemeye aldı.

Kaynak: Radikal Gazetesi-01.09.0212

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder