18 Ekim 2012 Perşembe

Hicab: Esad yüzde 70’i kaybetti

Muhaliflerin safına geçen Suriye eski Başbakanı Riyad Hicab, Esad’ın Suriye’nin yüzde 30′luk bir bölümüne hükmedebildiğini, ordunun ise tükenmek üzere olduğunu iddia etti.

Geçtiğimiz hafta Suriye’yi terk ederek Ürdün’e sığınan ve muhaliflerin safına katılan eski Suriye Başbakanı “Riyad Hicab, Esad rejimi hakkında ilginç açıklamalarda bulundu.

Ürdün’ün başkenti Amman’da bir basın toplantısı düzenleyen Hicab, Esad’ın Suriye’nin ancak yüzde 30′luk bir kesimine hükmedebildiğim söyledi. Rejimden ayrılan en üst düzeyde politikacı olan Hicab, ordunun da tükenmek üzere olduğunu iddia etti. Muhaliflere katıldıktan sonra ilk kez kamuoyuna açıklama yapan Riyad Hicab, “Rejim moral yönünden de ekonomik yönden de çöküşün kıyısında” dedi. Görevde bulunduğu sürede ordu birliklerinin her bombaladığı bölgeyle birlikte ruhunun büyük acılar çektiğini vurgulayan Hicab, “Bu adaletsizliği durdurabilecek gücüm yoktu” ifadelerini kullandı.

Riyad Hicab, şu anda kendisi gibi rejimden ayrılmak isteyen sayısız “onurlu” politikacı ve askerin bulunduğunu vurgulayarak, Suriye’deki durumun ayrılmak isteyenlerin işini zorlaştığını kaydetti. Hicab “Suriye ordusuna, Mısır ve Tunus örneklerini takip etmelerini öneriyorum” şeklinde konuştu.

Rusya: ‘Esad görevi bırakmaya hazır’

Öte yandan, Suudi Arabistan’da yayımlanan El Vatan gazetesi, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mikhail Bogdanov’un “Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad görevini bırakmaya hazır” dediğini yazdı. Gazete ayrıca, Bogdanov’un ağzından, Esad’ın kardeşi Mahir’in bacaklarının geçtiğimiz ay Şam’da düzenlenen bombalı saldırıda koptuğu iddiasına da yer verdi. Rusya Dışişleri Bakanlığı ise haberi yalanladı.

Esad, danışmanı Buseyne Şaban’ı istişareler için Çin’in başkenti Pekin’e gönderirken, Suriye’de dün yaşanan çatışmalarda en az 48 kişinin öldüğü açıklandı.

Kaynak: Sabah Gazetesi-15.08.2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder