12 Ekim 2012 Cuma

İran-PKK ittifakı: İran Türkiye sınırındaki karakollarını PKK’ya verdi

Türkiye konusunda tavrını değiştiren İran PKK’ya açıkça destek vermeye başladı.

Dün Kanal D’nin Ana Haber Bülteninde, Kanal  D’nin istihbarat raporlarına dayandırarak verdiği haberde, İran’ın PKK’ya destek verdiği iddia edildi.

İran’ın PKK’ya açıkça destek verildiğinin belirtildiği haberde, desteğin merkezinin İran topraklarındaki Şehidan kampının olduğu iddia edildi.

Hakkari’ye bir gecelik yürüyüş mesafesinde

İstihbarat birimlerine göre 200 teröristin barındığı Şehidan kampında buluna teröristler kamptan gelip Şemdinli’de saldırı eylemi yapıyorlar. Yüksekova ve Şemdinli’ye sadece 30 km uzaklıkta bulunan kamptan Türkiye’ye bir gecelik yürüme mesafesinde.

Teröristler rahat!: Nasıl olsa Türkiye İran’a saldıramaz

Şehidan kampında bulunan teröristler ise oldukça rahat. İran’a hava operasyonunun düzenlenmeyeceğinin farkında olan teröristler, bu rahatlıklarını itiraf bile etmiş. Şemdinli ve Çukurca saldırısını haber veren kadın terörist ifadesinde “Ben ve arkadaşlarım Şehidan kampında çok rahattık. Kimi zaman Heron’ları görür sinek vızıltısı gibi motor seslerini duyardık ama saklanmazdık. Çünkü Türkiye’nin İran’ı vuramayacağını iyi biliyorduk. İran bizim için güvenli bir alan” sözleriyle ne kadar rahat olduklarını açık açık belirtiyor.

İran, PKK’ya kucak açtı

İran’ın PKK’ya verdiği destek sadece Şehidan kampıyla sınırlı değil. PKK kendi karakolunu da PKK’ya tahsis etti. Şemdinli’nin Yukarıkayalar ve Yiğitler köyünün karşısında bulunan Jerme karakolu artık PKK’nın üssü. İstihbarat birimleri ise Jerme karakolunda da 150 teröristin barındığını belirtiyor.

Haberin videosu:




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder