18 Ekim 2012 Perşembe

Hama katliamını hatırlamak İran'ın gerçek yüzünü görmeye yeterli

Güneş Gazetesi yazarı Talat Atilla, AKP’nin İran konusunda geç de olsa bir uyanış sürecine girdiğini belirtti. 

Refah Partisi döneminde, Hama katliamında İran’ın sorumluluğunu görmezden gelip İran’la geliştirilen sıkı fıkı ilişkilerin AKP döneminde de görmezden gelindiğine dikkat çeken Atilla, Suriye sorunu patlayıp da İran eski çizgisine sadık kalınca bir uyanış başladığını ancak trenin kaçtığını belirterek Suriye konusunda Milli Görüş çizgisinin İran unutkanlığına vurgu yaptı.

Talat Atilla’nın bugünkü yazısında ilgili bölüm:

AKP İran konusunda geç de olsa bir uyanış sürecine giriyor gibi.  Başbakan, Dışişleri Bakanı’nın ardından son olarak Bülent Arınç, İran konusunda sert açıklamalar yaptı.

Milli Görüş çizgisi İran konusunda gerçekleri unutması ya da görmezden gelmesiyle bilinir. Binlerce insanın katledildiği tarihi Hama Katliamı’nda İran’ın sorumluluğunu görmezden gelip İran’la yıllar boyu sıkı fıkı ilişki geliştirmişti Refah Partisi.

AKP döneminde de bu görmezden gelinmeye devam edildi. Suriye sorunu patlayıp da İran eski çizgisine sadık kalarak Hama benzeri katliamlara silah ve lojistik desteği verince bir uyanış başladı. Lakin tren kaçtı. Uluslararası alanda İran’a verilen destekle Türkiye çok şey kaybetti.

Suriye konusunda İran’ın açık destek vereceği öngörülemedi. Sadece Hama katliamını hatırlamak İran’ın gerçek yüzünü görmeye yeterdi ama ilginç biçimde Milli Görüş çizgisi İran konusunda unutkan!

14.08.2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder