13 Ekim 2012 Cumartesi

Abna.ir sitesinden Hz. Ömer’e ağır itham

İran’ın yarı resmi internet sitesi Abna.ir sitesinden yayınladığı haberde Hz. Ömer’e (a.s.) ağır ithamda bulundu.  Hz. Ali (a.s.) ve Hz. Ömer’in karşılaştırıldığı haberde Hz. Ömer’in şehit edildiği gün “Bu köpeği tutun beni öldürdü” dediği iddia edildi.

Abna.ir sitesi Dışişleri Bakanı Davutoğlu aleyhtarlığıyla öne çıkmaktadır. Abna.ir hükümet’in Suriye politikalarını ağır bir diller eleştiren çizgide haber yapmaktadır. Site’de siyasi nitelikte, gündemle ilgili haberlerin yanısıra Şia’yla ilgili açıklamalar ve etkinlikler yer almaktadır.

Ömer düşmanlığı, Ali sevgisinin önünde

Site’de yayınlanan haberde Hz. Ömer’e karşı duyulan kin ve nefret açıkça hissediliyor. İşte İran’ın yarı resmi sitesi Abna.ir’de yayınlanan haberde  göze çarpan ayrıntılar:

• Yayınlanan haberde Hz. Ali için Hazreti (Hz.) ibaresi kullanılırken, Hz. Ömer’den “Ömer” diye bahsediliyor.

• Yayınlanan haberde Hz. Ali için a.s. (aleyhusselam-selam olsun ona) ibaresi kullanılırken, Hz. Ömer için bu ibare kullanılmıyor.

• Yayınlanan haberde Hz. Ali’nin katili İbn Mülcem’e lanet okunurken, Hz. Ömer’in katiline lanet okunmuyor.
Şiilerin Hz. Ömer’e düşmanlıklarının asıl sebebi İran’ın Hz. Ömer tarafından fethedilmiş olmasıdır. İran’da Hz. Ömer’in katili Ebu Lulu hep kutsana gelmiştir. Ebu Lulu adına İran’ın Keyşan şehrinde büyük bir türbe bulunmaktadır. İran’da Ömer ismi hiç kullanılmazken, en çok kullanılan isimler arasında Feyruz ve Lulu isimleri yer almaktadır. Hz. Ömer’in şehit edildiği gün, Mecusiler ve bazı Şiiler arasında Ömer’e lanet bayramı adı altında kutlanmaktadır.

İşte Abna.ir sitesinde yayınlanan o haber:

Hz. Ali ile Ömer Arasındaki Önemli Fark

Burada iki halife hakkında bir ayrıntıya parmak basmak istiyoruz. Birisi Ehli sünnet nezdinde Hz. Resullullah’ın (s.a.a) halifesi olan Ömer, ötekisi Şia’nın yanında Peygamber efendimizden sonra onun yerine fasılasız olarak Allah ve Resulü tarafından seçilen Hz. Ali bin Ebu Talip (a.s). İslam dünyasında çok önemli yere sahip olan bu iki şahsiyetin aralarında pekte görülmeyen ortak bir yanları bulunmaktadır… Her ikisi de halifelik dönemlerinde kılıç darbesiyle vurularak öldürülmüş halifelerdir.

a) Ömer’in Ebu Lulu Tarafından Yaralandığında Kullandığı Cümle: Bu Köpeği Tutun, beni öldürdü!!

İkinci Halife, Ebu Lulu tarafından yaralandıktan sonra şöyle seslendi: “Tutun bu köpeği, beni öldürdü.”
دونکم الکلب فقد قتلنی
Olayı aktaran Ehli Sünnet kaynakları:
Neylu’l Evtar, Eş- Şevkani, c. 6, s. 160; Fethu’l Bari, İbni Hacer, c. 7, s. 50; Umdetu’l Karii, El- Ayni, c. 16, s. 210; Kenzu’l Ummal, El- Muktil Hindi, c. 12, s. 679; Et- Tabakatu’l Kubra, Muhammed Bin. Said, c. 3, s. 341; Tarihu’l Medine, İbn Şebetu’l Numeyri, c. 3, s. 897; Bağyetu’l Bahis en zevaidu Müsnedu’l Haris, Haris bin Ebu Usame, s. 185; El-İstiyan, İbn Abdu’l Bari, c. 3, s. 1153; El-Vafi Bil Vefiyat, Es- Sufdi, c. 24, s. 73

****    ****    ****   ****    ****    ****    ****   ****   ****     ****    ****    ****   ***
b) Hz. Ali (a.s) İbni Mülcem (l.a) Tarafından Yaralandığında Kullandığı Cümle: “Kabe’nin Rabbine And Olsun Ki Kurtuldum”

Emiru’l Müminin Hz. Ali (a.s) İbn Mülcem tarafından yaralandıktan sonra şöyle buyurmuştur: “Kabe’nin Rabbine and olsun ki kurtuldum.”
وقد ضربه ابن ملجم : فزت ورب الکعبة
Olayı Nakleden Ehli Sünnet Kaynakları
Şerhi Nehcü’l Belağa, İbn Ebu’l Hadid, c. 9, s. 207; Tarihi Medine Dimeşki, İbn Asakir, c. 42, s. 561; Usdu’l Gabe, İbn Esir, c. 4, s. 38; Ensabu’ lEşraf, El- Belazuri, s. 488.

ABNA.İR

irantehlikesi.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder